İşyerinde Engel Kapsayıcılığı

1586

Kapsayıcı bir işyeri her zaman çalışanların fikirlerine değer verir ve onların güçlü yönlerini destekler. Engellilerin kapsanması, kapsayıcı bir işyerinin bir diğer kriteridir. Engelli insanları işe almaktan daha fazlasını sunar. Tüm çalışanlar için eşit haklar sağlar. Tüm çalışanların öğrenmesi, paylaşması ve katılması için fırsatlar yaratır.

Credit: inc.com

Engellilik görünür ya da görünmez olabilir. Dolayısıyla, pek çok işletme halihazırda pek çok engelliyi bünyesine dahil etmiştir. Ancak, engelliliğin işyerine dahil edilmesinin herhangi bir işletmenin kritik parçalarından biri olduğu doğrudur.

Credit: employment.com

Bu süreci mevcut işe alım prosedürünüze dahil etmeniz gerekir. Herhangi bir engelli aday, kuruluşunuzun kapsayıcı olmadığını fark ederse veya işe başvururken engellerle karşılaştığını hissederse, başka bir yeri denemek isteyebilir.

Credit: eaie.com

Yetenek havuzunuzu genişleterek kuruluşunuzun engelli kapsayıcılık sürecini yönetebilirsiniz. Engelli insanların çoğunluğu çalışmak için çabalıyor. Bazen akranlarından daha düşük bir oranda çalışıyorlar. Yetenek havuzunuzdan onlarla iletişime geçebilir ve gerektiğinde onları işe alabilirsiniz. Bu, her iki taraf için de faydalı bir işe alım sürecidir. Bu işe alım süreci sayesinde, yetenekli engelli çalışanları da iş organizasyonunuza dahil edebilirsiniz.