Öğrenci Kredileri Mortgage’ınızı Nasıl Etkiler?

2139

Öğrenci kredileri konut kredinizi etkileyebilir. Ancak ev kredisi almaya hak kazanmak için tek faktör bu değildir. Öğrenci krediniz varken konut kredisi almaya hak kazanmak zor olabilir. Ancak öğrenci kredisi borcunuz varken ev satın almak imkansız değildir. Güvenilir bir geliriniz varsa, yine de bir ev satın alabilirsiniz. Bir mortgage almaya hak kazanmak için %100 borçsuz olmanız gerekmez. Kredi verenler, sizi bir kredi için değerlendirirken esas olarak borç-gelir (DTI) oranını kontrol eder. Dolayısıyla, bir ev kredisi almaya hak kazanmak için iyi bir kredi puanının yanı sıra daha düşük bir Borç-gelir (DTI) oranına sahip olmanız gerekir.

Credit: uspirg

Sağlam ve güvenilir bir geliriniz olduğu ve aylık bütçenizde sorun yaşamadan ödemelerinizi yapabildiğiniz sürece, öğrenci krediniz varken ev satın almanızda bir sorun yoktur. Dolayısıyla, öğrenci kredisi borcu olsa bile ev almaya değer. Özellikle sağlam ve güvenilir bir geliriniz ve iyi bir kredi puanınız varsa, kolayca bir ev satın alabilirsiniz.

Credit: nysut

Bir ev alıcısı olarak, yüksek bir DTI oranına sahip olduğunuzda mortgage almakta sorun yaşarsınız. Tersine, daha düşük bir DTI oranı, nispeten daha kolay bir şekilde mortgage kredisi almanıza yardımcı olacaktır. DTI oranınız %50’den fazlaysa, bir ev satın almadan önce kredilerinizi ödemeniz akıllıca olacaktır. Çünkü bu, DTI oranınızı düşürmenin en hızlı yoludur. Ayrıca, DTI oranınızı düşürmek için gelirinizi artırmanın yollarına odaklanmalısınız. Benzer şekilde, kredi kartı fatura ödemeleri de iyi bir kredi puanını korumak için önemlidir. Öğrenci kredisi borcunuzdan önce kredi kartı borcunuzu vurgulamanız gerekir.

Credit: forbes

Finans kuruluşları size borç verip vermeyeceklerine karar verirken esas olarak kredi puanınızı dikkate alırlar. Bu nedenle, faturalarınızı düzenli olarak ödemek ve kredi kullanımınızı yönetmek, sağlam bir finansal itibar oluşturmak için çok önemlidir. Kredi kartı borcu ile öğrenci kredisi borcu arasında seçim yapma durumundaysanız, kredi kartı ödemesine öğrenci kredisi borcuna göre öncelik vermeniz gerekir.