Floki Inu Kripto Para Birimi İçin Verilen Reklamlar Soruşturma Altında

1189

Londra’da toplu taşıma araçlarına yerleştirilen kripto reklamı Floki Inu şimdi soruşturma altında. Reklam Standartları Kurumu (ASA) reklamların kuralları ihlal edip etmediğini araştıracak.

Credit: theguardian

Floki Inu reklamı adını Tesla’nın patronu Elon Musk’ın köpeğinden alıyor. Reklam metro trenlerinde ve otobüslerde yayınlandı. İngiltere’nin reklam otoritesi ASA, “bu sektördeki geniş bir reklam kitlesini incelediklerini” söyledi. Ayrıca, “Bu reklamlar, kripto para birimlerinin oynaklığını vurgulayan açık bir feragatname de içeriyor” dediler.

Credit: coincu

Görünüşe göre reklam Dogecoin kripto para biriminin büyümesine ayak uydurmaya çalışıyor. Dogecoin, milyarlarca dolarla ölçülen teorik bir toplam değere sahip olan hicivli bir şaka olarak başladı. İnternet sitesinde sınırlı ayrıntı bulunmasına rağmen, Floki Inu projenin arkasından çalışıyordu.

Floki Inu, ” İnternet sitemizde ekip üyelerine belirgin bir şekilde yer vermeme kararımız kasıtlıdır: Floki’nin halkın kripto para birimi ve onlara odaklanan bir hareket olduğunu açıkça belirtmek için” dedi.

Ayrıca, “Floki ekibi iddia edildiği gibi tamamen anonim değil, ancak bazı ekip üyelerimiz dikkatlerinin dağılmasını istemedikleri için ve güvenlik nedenleriyle geçici olarak anonim olmayı seçtiler.” dediler.

ASA daha önce de kripto para borsası Luno’nun bir reklamını yasaklamıştı. ASA yetkilisi, “Bu reklamların kurallarımızı ihlal edip etmediğini değerlendireceğiz ve bulgularımızı, takip eden herhangi bir yaptırım eylemi de dahil olmak üzere bu alandaki düzenlememizi bilgilendirmek için kullanacağız” dedi.

Credit: bitcoin

Ayrıca, “hedef kitleleri tarafından kolayca anlaşılamayacak jargondan kaçınmalı veya onların deneyim eksikliğinden yararlanmamalı ve yatırımların değerinin değişken olduğunu ve yükseldiği kadar düştüğünü belirterek riski uygun bir şekilde işaretlemelidir” dedi.