Çok Fazla İşbirliğinin Dezavantajları

1342

İşbirliği, yeni düşünceler ve yenilikler ortaya çıkarmak için harika bir yoldur. Ancak çok fazla görev dağılımı ve işbirliği işin ilerlemesini engelleyebilir. Aşırı işbirliği sorunu çözmek yerine daha fazla sürtüşmeye neden olabilir.

Credit: transparency-initiative.com

Şirketler üretken kalmak için işbirliği zamanını planlayabilir ve bütçeleyebilir. Bu, işbirliğini verimli hale getirmeleri için onlara yol gösterebilir. Şirketlerin ayrıca toplantı saatlerini ortadan kaldırmak için daha az yüz yüze görüşmeye ihtiyacı vardır. Hizmet kalitesini artırmak için çapraz eğitimi artırmak da önemlidir.

Credit: simpplr.com

İşbirliğini etkili hale getirmenin bir diğer yolu da etkili bir plan yapmaktır. Ticari kuruluşlar işbirliği için uygun bir plan yapabilirlerse, zaman ve çabanın yanlış kullanımını azaltmalarına yardımcı olabilir. Diğer tüm sektörlerde olduğu gibi, uygun bir plan ekip üyelerine yapılandırılmış işbirliğinin faydalarından yararlanmaları için rehberlik edebilir. Dış işbirliğini düşünürken de plan çok önemlidir.

Credit: lifesize.com

Aşırı iş yükü yerine, bireyler daha kalıcı değişikliklere yol açabilecek bazı ayarlamalar yapabilirler. Makul bir yapılacaklar listesi hazırlayabilir ve görevler için ulaşılabilir küçük hedefler belirleyebilirler. Bazen çoklu görevler sizi bir yapbozun içine düşürür ve üretken olmanızın önünde engeller oluşturur. Bu nedenle, çoklu görevleri durdurmak ve her seferinde tek bir hedefe odaklanmak akıllıca olacaktır.