Serbest Çalışmaya Geçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

1019

Tam zamanlı maaşlı bir çalışandan serbest çalışmaya geçmek zordur. Çünkü serbest meslek kariyeri ile başa çıkmak farklı yollarla mümkündür. Serbest çalışan olarak hareket ettiğinizde, çalışma rutininizi planlamanız gerekir. Size rehberlik edecek bir amiriniz olmayacaktır. Herhangi bir mesai saatini zorunlu kılmanıza ve işyeri görgü kurallarını korumanıza gerek yoktur. Müşterileriniz için çalışmanın daha esnek bir yoludur. Aslında, normal profesyonel hayattan tamamen farklı bir iş hayatıdır.

Credit: n26.com

Mevcut düzeninizin artılarını ve eksilerini değerlendirmeniz gerekir. Kaybedeceğiniz tüm faydaları da hesaplamanız önemlidir. Serbest çalışan olarak ne gibi avantajlar ve gelir elde edebileceğinizi düşünün. Maliyet faydalardan fazlaysa, yeniden düşünün. Tüm bu konuları ölçerken maaş değerlendirmelerinize öncelik verin.

Credit: moneycrashers.com

Ayrıca sağlık sigortası, emeklilik fonları, ücretli tatil gibi diğer avantajları da karşılaştırmanız gerekir. Çünkü serbest meslek sahibi olarak çalışırken bu avantajlardan yararlanamayabilirsiniz. Tüm bu avantajları bağımsız olarak planlamak için yeterli para kazanabileceğinizden eminseniz, serbest çalışan olarak çalışabilirsiniz. Ayrıca, serbest meslek sahibi olarak çalışırken bazen hiç işiniz olmayabileceğini veya bir süreliğine işsiz kalabileceğinizi de unutmamalısınız. Tüm bu durumlara hazırlıklı olmanız gerekir.

Credit: hrmanagementapp.com

Düzenli bir işin doğası ile serbest çalışan olarak hareket etmek farklıdır. Bu nedenle, kaçınılmaz zihinsel uyum sürecine hazırlıklı olmak çok önemlidir. Nasıl bir takas yapacağınız konusunda çok net bir fikriniz olmalı. Patronunuz olmak sadece daha fazla özgürlük sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sorumluluklarınızı da artırır. Her yerden çalışmak için geniş bir esneklik alanına sahip olacaksınız. Ancak aynı zamanda, zamanınızı ve paranızı nasıl yöneteceğinizi de bilmeniz gerekir.