Parola Kimlik Doğrulamasının Önemi

1403

Çevrimiçi güvenlik artık bilgisayar kullanan herkes için en önemli konu. Bilgisayar korsanlığından kaynaklanan veri ihlallerinin çoğu, zayıf ya da yanlış kullanılan şifrelerden kaynaklanıyor. Bu nedenle çoğu işletme parola kimlik doğrulama dünyasına geçmeye çalışıyor. Bu kimlik doğrulama süreci daha yüksek derecede güvenlik sağlar. Ayrıca verimliliği ve kullanıcı deneyimini artırarak kimlik avı saldırılarını önleyebilir.

Credit: sinceindependence

Son zamanlarda yaşanan bazı veri ihlalleri nedeniyle, parola kimlik doğrulaması birçok kuruluş arasında daha popüler hale geldi. Büyük ticari kuruluşlar parola kimlik doğrulamasını uygulamaya başladı. Tüm çevrimiçi platformlar için şifreleri değiştirmek karmaşık görünebilir. Ancak çevrimiçi güvenliği sağlamak için çok önemlidir. Çünkü çok sayıda sitede tek bir parola kullanırsanız, saldırıya uğrama riskiniz artabilir.

Credit: pcworld.com

En güçlü şifreler bile savunmasızdır ve kaba kuvvet saldırıları yoluyla ele geçirilebilir. Birçok karmaşık algoritma da bu durumlarda çalışmaz. Bu nedenle, parola doğrulama çevrimiçi varlığınıza ekstra güvenlik katmak için önemlidir.

Credit: kaspersky

Kullanıcılar iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanarak iki aşamalı bir giriş sistemi kurabilirler. Bu sistemde, ilk adımda bir şifre girmeniz gerekir. Daha sonra bir kod numarası ile kimliğinizi onaylamanız gerekir. Bu numara genellikle kayıtlı numaranıza kısa mesaj veya telefon görüşmesi yoluyla iletilir. Bazen bir kullanıcının kimliğini doğrulamak için parmak izi veya tanıma aracı gibi biyometrik kriterler kullanılır.