Mortgage Başvurusu Nasıl Yapılır

1774

Bir ev almaya karar verdiyseniz, ipotek için nasıl başvuracağınızı merak edebilirsiniz. Neyse ki, ipotek başvurusu yapmak düşündüğünüzden daha kolaydır. Süreç basittir ve Tek Tip Konut Kredisi Başvurusu (URLA) olarak bilinen standart bir formu takip eder. Başvuru, geliriniz, borçlarınız, varlıklarınız ve istihdam geçmişiniz dahil olmak üzere beş sayfalık bilgi içerir. Kredi puanınızla ilgili birkaç soruyu da yanıtlamanız gerekecektir. Mortgage başvurusu, tüm süreci anlamanıza yardımcı olacak ayrıntılı bir kontrol listesi içerir.

Formda gelir ve iş bilgilerinizin yanı sıra gelir ve giderlerinizle ilgili bir bölüm de yer almaktadır. Geliriniz, mevcut konutunuz ve diğer gelir kaynaklarınız hakkında bilgi vermeniz gerekecektir.

Serbest meslek sahibiyseniz, nafaka, çocuk desteği veya engellilik yardımları da dahil olmak üzere tüm gelir kaynaklarını listelemelisiniz. Ayrıca faiz oranınızı ve ipotek ödemenize dahil edilmeyecek diğer masrafları da listelemeniz gerekecektir. Zaten bir mülkünüz varsa, bununla ilgili tüm bilgileri listelemeniz gerekir. Adres, değer ve kullanım amacını içerir. Kredi veren, sahip olduğunuz kira gelirinin yanı sıra sahip olduğunuz borçları da bilmek isteyecektir. Bu bilgiler, bir ipotek için nitelikli olup olmadığınızı belirlemek için kullanılır. Bir ipotek için başvurduğunuzda, tüm bilgilerinizi elinizin altında bulundurduğunuzdan emin olun. Mortgage başvurusunda geliriniz ve işiniz hakkında da bilgi istenir. Serbest meslek sahibiyseniz, ek alanları doldurmanız gerekecektir.

Nafaka, çocuk desteği, engellilik yardımları, faiz geliri, işsizlik ve VA tazminatı dahil olmak üzere tüm gelir kaynaklarınızı listelemeniz gerekecektir. Bir sonraki bölüm varlıklar ve yükümlülükler bölümü olarak adlandırılır. Bu bölüm tüm varlıklarınızı ve borçlarınızı detaylandıracaktır. Kredi veren, kredi kararınızı verirken bu öğelere bakacaktır.Bir ipotek başvurusunda bulunmanın ilk adımı, üç veya daha fazla kredi verenden Kredi Tahminleri talep etmektir. İpoteğinizin ne kadara mal olacağına dair doğru bir tahmin elde etmek için bu belgeleri onlarla paylaşabilirsiniz. Kredi tahmininiz ne kadar doğru olursa, ihtiyaçlarınıza uygun bir ipotek bulma olasılığınız da o kadar artar. Farklı kredi kuruluşlarından gelen teklifleri karşılaştırmalı ve ardından hangisinin sizin için doğru olduğuna karar vermelisiniz.

Ne bekleyeceğinizi bildiğinizde süreç kolay olacaktır. Bir ipotek almak için ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahip olduğunuzda, başvuruyu doldurmanız gerekecektir. Adresi, mülkün türünü ve varsa ipotekleri eklemeniz gerekecektir. Ayrıca aylık geliriniz ve giderleriniz hakkında da bilgi vermeniz gerekecektir. Birden fazla teklifi karşılaştırırsanız daha doğru tahminler elde edebilirsiniz. Aynı şekilde, kredi verenler arasında ipotek oranlarını karşılaştırabilirsiniz. Başarılı bir başvuru daha iyi bir karar almanızı sağlayacaktır.