Yatırımcılar Ekonomik Balon Konusunda Neden Endişelenmeli?

3040

Yatırımcı talebi nedeniyle bir varlığın fiyatı hızla yükseldiğinde, buna ekonomik balon denir. Bu durum genellikle yapay enflasyon olarak bilinir. Yükseliş ve düşüş döngülerinden kaçınmak yatırımcılar için temel bir hayatta kalma becerisi haline gelmiştir. Bu nedenle size zarar verebilecek bazı tehlike işaretlerinden kaçınmanız gerekir. Ekonomik balon sırasında fiyatlar haberlerden bağımsız olarak yükselir. Diğer varlık fiyatlarının yükseldiğini görebilirsiniz.

Credit: nationalinterest.com

Uzun vadeli finansal ve yatırım hedefleriniz varsa, ekonomik balonlardan kaçınma becerilerini geliştirmeniz gerekir. Çünkü yeterince tedbirli olmazsanız bu balonlar sizi de içine çekebilir. Bu yüzden sizi herhangi bir mali kayıptan kurtarabilecek bir beceri olan balonları nasıl tespit edeceğinizi öğrenmek çok önemlidir. Ekonomik balonların etkisini en aza indirmek için toplam yatırımınızı çeşitlendirmeniz gerekir. Ayrıca yatırım hedeflerinize odaklanabilmeniz için yatırımınızı yeniden dengelemeniz de gerekir.

Credit: investopedia.com

Herhangi bir sebep olmaksızın, bir varlığın fiyatı bir gecede öylece patlamaz. Kitlesel panik veya olağandışı kâr elde etme niyeti gibi bazı faktörler bir varlığın fiyatını etkileyebilir. İyi bir yatırımı nitelemek için yatırımcıların likidite, çeşitlendirme ve uzun vadeli uygulanabilirliği göz önünde bulundurması gerekir.

Credit: cryptohustle.com

Herhangi bir ekonomik balon sırasında büyük miktarda yatırım yapmak akıllıca değildir. Çünkü bir ekonomik balon sırasında yatırım yapmak, kredinize varlığın değerinden daha fazla borçlanma riskini artırabilir.