Siber Suçlardan Nasıl Kaçınılır?

1064

Her yıl milyonlarca internet kullanıcısı siber suçların kurbanı oluyor. Her türlü siber hırsızlığı önlemek için bilgisayarlarınızı ve mobil cihazlarınızı güncel tutmak ve güçlü bir şifre tutmak gibi bazı yöntemleri uygulamalısınız. Şifrelerinizi veya pin kodlarınızı asla kimseyle paylaşmamaya özen gösterin. Şifrelerinizi ezberlemeye çalışın ve her platform için aynı şifreyi kullanmayın. Kişisel bilgilerinizi her zaman gizli tutun. Tanımadığınız kişilerden gelen e-postaları açmamak da akıllıca olacaktır. Çevrimiçi bir şey satın almadan önce, kullandığınız web sitelerinin güvenli olduğundan emin olun.

Credit: openaccessgovernment.com

Yazılımınızı her zaman güncel tutmalısınız. Özellikle işletim sisteminiz ve internet güvenlik yazılımınız için güncel bir sürümü kullanmalısınız. Bilgisayar korsanları çoğu zaman sisteminize erişmek için bilinen açıkları kullanırlar. Bu nedenle, bu açıkları ve kusurları yamamak akıllıca olacaktır. Böylelikle sisteminizi sürekli hacklemeye çalışan siber suçlular için bir engel oluşturabilirsiniz.

Credit: hubstreamsoftware.com

Birçoğumuz gün boyu sosyal medya kullanıyoruz. Günlük hayatımıza dair bilgilerin çoğu bu sosyal medya platformlarında paylaşılıyor. Bu nedenle sosyal medya hesaplarımızı güvende tutmak çok önemli. Bu platformları korumak için sosyal medya ayarlarımızı düzgün bir şekilde yönetebiliriz. Hassas verileri asla herkese açık olarak paylaşmayın. Bilgisayar korsanlarının güvenlik soruları veya şifreler hakkında fikir edinmesine yardımcı olabilecek herhangi bir kişisel veriyi ifşa etmemek akıllıca olacaktır.

Credit: cybersecurityventures.com

Ev ağınızı güçlendirmek, internet güvenlik düzeyini artırmak için çok iyi bir yoldur Siber suçluların iletişim hattınızı hacklemeyi başaramaması için sanal bir özel ağ veya güçlü bir şifreleme parolası kullanabilirsiniz. Evinizde farklı yaş gruplarından üyeler olabilir. Genç üyelere internet güvenliğinin gerekliliğini öğretmeniz gerekir.