Çok Tutumlu Yaşamın Devam Etmesi Mümkün mü? 

3043

Tutumlu yaşam, önemli olan şeylere para harcamaya öncelik vermeyi gösterir. Hayatınızdan tüm fazla harcamaları çıkardığınız bir yaşam tarzıdır. Doğru bir şekilde yapılırsa, sizin için en önemli olan şeylere öncelik verebilirsiniz. Ancak aşırı tutumlu olmak günün sonunda size daha pahalıya mal olabilir.

Credit: dreamstime.com

Eğlence gibi temel öğeleri kısarsanız, bu durum hayal kırıklığına neden olabilir. Hayatınız umutsuz hale gelebilir ve bu da zihninizde dengesizliğe yol açabilir. O zaman psikoterapiye veya uzun vadede size daha pahalıya mal olacak başka bir tedaviye ihtiyacınız olabilir.

Credit: guideposts.com

Aşırı tutumluluk yanlış bir yaşam standardı oluşturur. Uzun bir süre boyunca sürdürülmesi oldukça zordur. Normal bir yaşam tarzı sürdürmek için çok fazla fedakarlığa ihtiyacımız yok. Sadece neye ihtiyacınız olduğunu ve neye ihtiyacınız olmadığını fark etmeniz gerekir. Refahınız için gerekli olan herhangi bir şey bulursanız, bunun için harcama yapmanız gerekir. Daha iyi bir hayat yaşamak için kazandığınızı unutmamalısınız. Hepimiz çok çalışıyoruz ve mutlu olmak için paramızı harcıyoruz.

Credit: thesavvycouple.com

Bir aile yetiştirmeyi planlıyorsanız, ekstra tutumluluğu sürdürmek zor olabilir. Aile durumunda bir değişiklik yoksa, buna belli bir süre daha devam edebilirsiniz. Çünkü hayatın belirli bir noktasından sonra harcamalar önemli ölçüde artabilir.