Ev Satın Alırken Gözardı Etmeniz Gereken Zamanı Geçmiş İpuçları

2714

Bir ev satın almayı planlıyorsanız arkadaşlarınız ve aile üyeleriniz kendi deneyimlerine dayalı olarak birçok tavsiye vermek isteyebilirler. ancak tüm bu tavsiye parçaları son zamanlarda işe yaramayabilir. Burada, görmezden gelmeniz gereken bazı zamanı geçmiş tavsiyeleri tartıştık.

Credit: economictimes.com

En bilinen tavsiyelerden biri “ev almak için yazı bekle” dir. Yaz, taşınmak için en popüler mevsimdir. Hava sıcaktır ve okullar tatildir. Bu nedenle birçok insan bu mevsimde taşınmayı tercih eder. Bu nedenle, “yaz kadar bekle” tavsiyesi gerçekten de zamanı geçmiş bir tavsiyedir. Çünkü yazın taşınmak uygun olsa da rekabet de çok yüksektir. Pazarlık etmek için daha az alanınız olur.

Credit: howstuffworks.com

Zamanı geçmiş diğer bir yaygın tavsiye “peşinat için %20 tasarruf edin” tavsiyesidir. Hatta bu tavsiye ev almanın altın standartlardan biri haline gelmiştir. Ancak aslında bundan daha az peşinat ödeyebilirsiniz. Evinizi satın alırken her zaman herkese uyan tek bir kural olmadığını unutmayın. Mevcut peşinat seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için her zaman emlakçınıza veya finansal danışmanınıza danışmanız gerekir.

Credit: financialexpress.com

Bu nedenle, bu modası geçmiş ev satın alma tavsiyelerini görmezden gelmeye çalışın. Çünkü bu tavsiyeye uyarak, hayalinizdeki eve sahip olma şansınızdan olabilirsiniz.