Bir CEO’nun Görev ve Sorumlulukları

1114

CEO, herhangi bir şirketin en üst düzey yönetici pozisyonudur. Bu pozisyonun görev ve sorumlulukları, herhangi bir şirketin yapısını yansıtır. Bu pozisyon, şirketin genel kaynaklarını ve operasyonlarını yönetmek için çok büyük bir öneme sahiptir. CEO, kuruluşun gelişimini yürütmekten ve yönetmekten sorumludur.

Credit: inc.com

Küçük bir şirketin CEO’sunun orta ve düşük seviyeli kararların bazılarında çalışması gerekir. Bazen ekip yetersiz kaldığında boşlukları doldurmaları gerekir. Ancak asıl görevleri, stratejileri kullanmak ve iş hedeflerini tasarlamaktır. CEO, değişim getirme yeteneğine sahip olması gereken, vizyonu ve hayalleri olan bir kişidir.

Credit: economictimes.com

C düzey yöneticiler herhangi bir organizasyonun en üst düzey üyelerinden biridir. Bu en yüksek konuma sahip olan kişi, bilinçli ve amaçlı bir şekilde okumak ve herhangi bir durumla olumlu bir tavırla ilgilenmek gibi bazı alışkanlıklara sahip olmalıdır. Hedef çarkı belirlemek, üst düzey yöneticinin bir başka alışkanlığıdır. Çoğunun erken kalkma alışkanlığı vardır. Çünkü onların daha fazla saat üretkenlik elde etmelerini sağlar.

Credit: ceotodaymagazine.com

Bir icra kurulu başkanının belirlenmiş veya standartlaştırılmış rolleri yoktur. Ancak bir CEO, işletmenin genel hedefini iletmek, değerlendirmek ve izlemek dahil olmak üzere işletmenin bazı temel rollerini yerine getirmelidir. Bir CEO’nun şirket adına hissedarlar ve devlet yetkilileri ile iletişim kurması gerekir. Diğer yöneticilerin performansını değerlendirmek ve stratejik hedefler belirlemek, CEO’nun diğer genel görevlerindendir.