Amazon, Politikaları İhlal Eden 600 Çinli Markayı Yasakladı

951

3.000 farklı satıcı hesabından yaklaşık 600 Çinli marka, yorumların kötüye kullanılması nedeniyle Amazon tarafından yasaklandı. Amazon, bu Çinli şirketlerin Amazon’un politikalarını önemli ölçüde ihlal ettiğini söyledi. Amazon, bu şirketlerin bilerek ve defalarca yorum sahtekarlığı yaptığını iddia etti.

Credit: voonze.com

Amazon’un baskısı, birçok şirketin yorum karşılığında hediye kartları sunduğu gözlemlendiğinde başladı. Amazon, teşvikli yorum uygulamalarını kesinlikle yasaklıyor.

Amazon, geçtiğimiz günlerde engellenen satıcılarla ilgili bir açıklama paylaştı. “Amazon, müşterilerin güvenle alışveriş yapabilmesi ve satıcıların sağlıklı rekabet ortamında işlerini büyütme fırsatı bulabilmesi için mağazamızda harika bir deneyim oluşturmak için çok çalışıyor” dediler.

Credit: indianexpress.comAyrıca, “Müşteriler, bilinçli satın alma kararları vermek için ürün yorumlarının doğruluğuna ve gerçekliğine güveniyor ve hem gözden geçirenler hem de satış ortakları için topluluk özelliklerimizin kötüye kullanılmasını yasaklayan net politikalarımız var. Bu politikaları ihlal edenleri dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar askıya alır, yasaklar ve yasal işlem başlatırız.”

Credit: theverge.com

Daha sonra şu sonuca varmışlardır: “Kötüye kullanım tespitini iyileştirmeye ve inceleme kötüye kullanımı da dahil olmak üzere bilerek birden fazla ve tekrarlanan politika ihlallerinde bulunanlar da dahil olmak üzere kötü davranış sergileyenlere karşı yaptırım önlemleri almaya devam edeceğiz. Attığımız adımların, küresel satış topluluğumuzun büyük çoğunluğunu oluşturan dürüst işletmelerin yanı sıra müşterilerimizin de yararına olduğundan eminiz.”