Apple, Fortnite-Maker Epic Games’e Karşı Davada Büyük Bir Darbe Vurdu

1150

Apple yönetmeliğine göre, tüm uygulamalar Apple’ın uygulama içi ödeme seçeneklerini kullanmalıdır. Ancak Epic Games, Apple’ın satın alımlardan aldığı %30’a varan ücretlere itiraz etmişti. App Store’un tekelci olduğunu iddia etmişlerdi.

Credit: reuters.com

Son zamanlarda California, Oakland’daki bir mahkeme, Apple’ın üçüncü taraf ödeme seçeneklerini durduramayacağına karar verdi. Uygulama geliştiricileri, doğrudan kullanıcılardan ödeme almak için bu ödeme seçeneklerini kullanabilir. Ancak Yargıç Yvonne Gonzalez-Rogers, “mahkemenin Apple’ın tekelci olduğu sonucuna varamayacağına” karar verdi.

Credit: paksahafat.com

Hakim ayrıca kalıcı bir ihtiyati tedbir kararı verdi. Mahkeme, Apple’ın geliştiricilerin satın alma mekanizmalarına bağlanmasını artık yasaklayamayacağını belirtti. Apple’ın uygulama içi satın alma mekanizmasını kullanmadan, bir kullanıcı artık herhangi bir hizmet platformunun web sitesi aracılığıyla herhangi bir hizmeti satın alabilecek.

Yargıç Yvonne Gonzales-Rogers, “Apple, %55’in üzerinde önemli bir pazar payına ve olağanüstü yüksek kar marjlarına sahiptir. Bu faktörler tek başına antitröst davranışı göstermez. Başarı yasa dışı değildir.” dedi.

Credit: economictimes.com

Apple sözcüsü şunları söyledi: “Bugün Mahkeme, başından beri bildiklerimizi onayladı: App Store, antitröst yasasını ihlal etmiyor. Apple, iş yaptığımız her segmentte sıkı bir rekabetle karşı karşıya ve biz müşterilerin ve geliştiricilerin buna inanıyoruz. Bizi tercih edin çünkü ürünlerimiz ve hizmetlerimiz dünyanın en iyisi.”