Almanya’nın Otomobil Endüstrisi Artık İklim Dostu İmaj Oluşturmaya Daha Fazla Odaklanıyor

1131

Almanya’nın en büyük otomobil fuarı IAA Mobility 2021, Almanya’nın Münih kentinde gerçekleşti. Bu, COVID-19 pandemisinden bu yana düzenlenen ilk büyük motor endüstrisi etkinliği.

Credit: fortune.com

Ancak, bu dünya çapındaki otomobil fuarı artık sadece arabalarla ilgili değildi. Çünkü otomobil endüstrisi devleri artık bisikletlerden e-scooter’lara ve arabalara kadar genel olarak mobilite ile daha fazla ilgileniyor. Otomobil fuarı daha önce bu yıl Frankfurt’tan Münih’e kaydırılmıştı. Etkinliğin ana teması “Geleceğin Mobilitesi” idi.

Endüstri derneği VDA başkanı Hildegard Müller, “İklim dostu motorlar, ulaşımın dijital bağlantısı – bu fuarın konusu bu” dedi. Aynı zamanda etkinlik öncesi basın toplantısında “İklim koruma hedefi bize rehberlik ediyor.” diye de ekledi.

Credit: cnbc.com

Ancak yine de aktivistler ve çevreci gruplar, otomobil üreticilerinin fosil yakıtlara bağımlı olduğunu iddia ediyor. Paralarının çoğunu küresel ısınmadan sorumlu olan bu yakıt türünü kullanarak kazanıyorlar.

Credit: bloomberg.com

Greenpeace Almanya’nın ulaşım uzmanı Marion Tiemann, “Etkinliğin adına ‘hareketlilik’ eklemek ve e-modellerini öne çıkarmak, esas olarak gaz yakan içten yanmalı motorları satmaya devam ettikleri sürece işe yaramayacak” dedi.