Toksik Sosyal Ağ Yik Yak Geri Döndü

1246

Tartışmalı sosyal medya uygulaması Yik Yak bir şekilde geri döndü. Dört yıl önce, vücut aşağılama ve ırkçı içerik nedeniyle kapatılmıştı.

Credit: techcrunch.com

Uygulama, cinsel taciz, silahlı şiddet tehditleri ve cinayet gibi birçok zararlı olaydan sorumlu olduğu için belirsizliğe gömüldü.

Yik Yak uygulaması Furman Üniversitesi öğrencileri Tyler Droll ve Brooks Buffington tarafından geliştirildi. Sonunda 2014’te popüler oldu. O zamanlar 400 milyon dolar değerindeydi. Bu uygulama, kullanıcıların tartışma konuları oluşturmasına, görüntülemesine ve yorum yapmasına olanak tanır.

Credit: mashable.com

Kullanıcılar, 5 mil yarıçapındaki diğer kullanıcılarla paylaşabilir. Kullanıcılar ayrıca içeriği yukarı veya aşağı oylayabilir. Ancak bazı ırkçı içerik, cinsel taciz ve cinayet nedeniyle birkaç okul uygulamayı yasakladı.

Her sosyal medyanın gri bir alanı vardır. İnsanlar bu salgın sırasında internette daha fazla zaman geçiriyor. Ancak, haber akışında yer alan tüm haberler ve gönderiler güvenilir değildir. Yanlış haberler veya ırkçı yorumlar içeren gönderiler şiddeti yayabilir. Sosyal medya şirketleri, ifade özgürlüğü ile içeriğin düzenlenmesi arasında bir denge bulmaya çalışıyor.

Credit: blancandotus.com

Yik Yak’ın web sitesi, platformun artık yeni yönetim altında olduğunu açıkladı. Günümüzün en kötü sosyal medya unsurlarını alıp büyütmeleri bekleniyor.