Dikkat Dağınıklıklarından Kaçınmanın Etkili Yolları

903

Çalışırken dikkat dağıtıcı şeylerden kaçınmak çok önemlidir. Çünkü her kesinti, konsantrasyonunuzu bozmaktan ve genellikle iş yerinde üretkenliğinizi düşürmekten sorumludur. Dikkatimizi dağıtmanın çok basit bir yolu akıllı telefonumuz. Çalsın ya da çalmasın, mevcut modern kültürde büyük bir dikkat dağıtıcı olabilir. ABD’de yapılan bir araştırma, Amerikalıların günde ortalama 52 kez telefonlarını kontrol ettiğini buldu. Televizyonun cazibesi, buzdolabının cazibesi, insan yapımı işler gibi başka dikkat dağıtıcı şeyler de var. Burada dikkat dağıtıcı şeylerden kaçınmanın bazı yollarını bulmaya çalışıyoruz.

Credit: inc.com

Öncelikle dikkatinizi dağıtan olayı belirlemelisiniz. Yaptığınız işin miktarının tatmin edici olmadığını düşünüyorsanız, dikkatinizi dağıtan şeyi bulmak için çalışmalısınız. Dikkatinizi dağıtan ve üretkenliğinizi bozan nedenleri düşünün.

Credit: focusboosterapp.com

Telefon sürekli çalıyorsa, dikkatinizin dağılmasına neden olabilir. Gereksiz arama, çalışmanızı tekrar tekrar kesintiye uğratabilir. Bu nedenle, işe başlamadan önce gerekli aramanızı yapmanız daha iyidir. Ardından, mümkünse telefonunuzu sessiz modda tutabilirsiniz. Görevi tamamladıktan sonra telefonunuzu kontrol edebilir ve gerekirse önemli olduğunu düşündüğünüz numaraları arayabilirsiniz.

Credit: businessnewsdaily.com

Bazen sık e-posta bildirimleri veya sosyal medya güncellemeleri dikkatinizin dağılmasına neden olabilir. Bu durumda konsantrasyonunuzu bozmaması için bildirim ayarını kapatmalısınız. Bunları kontrol edebileceğiniz belirli bir zamanı düzeltin. Temel kural, bunları günde birkaç kez kontrol etmektir.

 

Bu nedenle, odaklanın ve üretkenliğinizi en üst düzeye çıkarın.