Son Rapora Göre ‘Garanti Edilen Gelir’ Terimi ‘Anüite’ Yerine Tercih Edildi

2328

Sigorta endüstrisi “anüite” teriminin her zaman iyi karşılanmadığını kabul ediyor. Yakın tarihli bir anket raporu ayrıca, topluluğun geneli tarafından ‘garantili gelir’ teriminin ‘anüite’ yerine tercih edildiğini ortaya çıkardı.

Credit: starttech.com

Anket, 30 yaş üstü 1000 ABD vatandaşı arasında yürütüldü. Araştırmacılar, “garantili bir gelir akışının” insanları daha fazla para yatırmaya daha istekli hale getirdiğine dair ilginç bir sonuç buldular. “Anüite” terimi ise tam tersine onları satın almaktan uzaklaştırdı. Morningstar’daki davranış bilimci Stan Treger, “İnsanlar yıllık anüiteden ziyade garantili gelire daha açıklar” dedi.

Credit: dnaindia.com

İnsanlar ayrıca ertelenmiş anüiteler yerine acil anüşteleri tercih ediyorlar. Morningstar’da politika araştırması müdür yardımcısı Jasmin Sethi, “Geçmişe göre daha kontrol altında olmalarına rağmen, dolandırıcılıkla ilgili birçok tarihsel sorun yaşadılar ve bu sorunlar tamamen ortadan kalkmadı.”

Credit: americanexpress.com

Ayrıca, “Anüitelerbugün çok fazla kullanılmıyor. Ancak sağladıkları garantili gelir, insanları daha mutlu etme potansiyeline sahip. İnsanlar ne kadar harcayabileceklerini bilmek isterler. Tahmin etmek zorunda kalmamayı severler. İnsanlar ayrıca uzun ömür riskiyle baş etmekte çok zorlanıyorlar.”