İlk İşinizde Paraya Odaklanmalı mısınız?

887

İlk iş tüm profesyoneller için çok önemlidir. Çünkü genellikle kariyer yolunuzu ve geleceğinizi şekillendirebilir. Çoğu zaman hak ettiğimizi düşündüğümüz parayı alamayız. Ancak ilk işinizi seçerken maaş tek faktör olmamalıdır. Ana odak noktanız maaş ise, ilk işinizin sunabileceği başka bir fırsatı kaçırabilirsiniz.

Credit: 123rf.com

Temel maaşınızın dışında başka avantajlar da alabilirsiniz. Bazen şirket, dikkate değer çalışan faydalarından biri olan sağlık sigortası gibi cazip ikramiyeler ve tazminat paketleri sunar.

Credit: albawaba.com

İlk işinizi seçerken gelecekteki finansal fırsatlar da aklınızda olmalıdır. Müzakere sürecinde şirketin liyakat zammı süreci ve potansiyel ikramiye fırsatları hakkında bir soru sorun.

Bu ilk işiniz olduğu için becerilerinizi geliştirmek adına biraz eğitime ihtiyacınız olabilir. Çeşitli sertifika eğitimlerine katılarak veya belirli bir konferansa katılarak beceri seviyenizi artırabilirsiniz. Bu yüzden ilk işinizi seçerken bu tür eğitimleri verip vermediklerini araştırın.

Credit: monster.com

Bu nedenle, ilk işinizde maaş tek faktör olmayabilir. Bunun yerine ilk işiniz size daha başka büyük bir fırsat sunabilir. Gelecekte sizi motive edebilecek bazı harika profesyonellerle tanışabilirsiniz.