Yanıldıklarında Müşterilerle Nasıl Başa Çıkılır?

1352

Müşteri her zaman haklı olmayabilir. Bazen bir işletme sahibi olarak, müşterinin hatalı olduğu durumla ilgilenmeniz gerekir. Ancak iş kuruluşlarının bu zor durumda hayatta kalmak için bazı temel kurallara uyması gerekiyor. Bu etkili yollar, şirketin itibarını kaybetmeden veya zarar görmeden bu durumla başa çıkmalarına yardımcı olabilir. İşte size bazı ipuçları.

Credit: brandonian.com

Müşterilerinize en iyi deneyimi yaşatmalı ve üzgün bir müşteriyi mutlu etmelisiniz. Ancak bazı müşteriler mantıksız ve ölçüsüzdür. Bazen düpedüz taciz edici de olabilirler. Bu nedenle, zor müşterilerin var olduğunu baştan kabul etmek en iyisidir.

Her iki tarafı da suçlamak yerine durumu “iletişimsizlik” olarak çerçeveleyebilirsiniz. Çünkü bu, üzgün bir müşterinin dikkatini dağıtmak için kullanılacak en iyi kelimedir. Bu şekilde, sorunun sorumluluğunu üstlenmiyorsunuz ve durum için müşteriyi de suçlamıyorsunuz.

Credit: inc.comArdından durumu açıklayabilir ve müşterinin bakış açısını değiştirmeye çalışabilirsiniz. Müşterinizi dikkatlice dinleyin, beyanı onaylayın ve ardından sorunun çözüme götürmeyi vurgulayın. Bu süreç işe yaramazsa, sizin için işe yarayan farklı bir çözüm sunun.

Credit: entrepreneur.com

Son olarak, daha iyisini yapabilirseniz veya o müşteriyle iletişimi en aza indirebilirseniz bunları yapmalısınız. Daima duygusal tepkilerden kaçının ve gerçeklere güvenin. Çalışanınızın korunmaya ihtiyacı varsa, tam destek sağlayın. Bu müşteri şiddete başvurursa polisi aramaktan korkmayın. Müşteri ırkçı, cinsiyetçi yorumlar yapabilir veya tehditkar ve kabul edilemez açıklamalarda bulunabilir. Bu durumda müşteriyi yasaklama hakkınız vardır.