Düzenleyici Baskıdan Sonra Binance, Kara Para Aklamayı Önleme Kontrollerine Vurguladı

1173

Dünyanın en büyük kripto para borsası platformu şu anda dünyadaki düzenleyicilerin baskısı altında. Birçok ülke kripto paranın kara para aklamak için kullanılabileceğinden endişe duyuyor. Bu durumda Binance, kara para aklamaya karşı önlem alabilmesi için müşterilerin geçmişini kontrol etmeye karar verdi.

Credit: fool.com

Kripto para birimi değişimi nedeniyle kara para aklama riski, dünya çapındaki düzenleyiciler arasında büyük bir endişe kaynağıdır. Hollanda merkez bankası bile Binance’in faaliyetlerinin kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadele yasalarına uygun olmadığını söyledi.

Credit: cnet.com

Bu durumda Binance, ürün tekliflerini küçültmeye karar verdi. Hisse senetleriyle bağlantılı ticaret ve jetonları kullandılar. Ayrıca düzenleyicilerle ilişkileri geliştirmek istediklerini söylediler. Kullanıcıların, ürün ve hizmetlerine erişebilmeleri için belgeye dayalı bir kimlik doğrulama sürecini tamamlamalarını sağlar.

Credit: bitcoin.com

Binance yaptığı açıklamada, “Şimdiye kadar Binance’de belge tabanlı kimlik kontrolleri yalnızca ticarette daha yüksek limitler isteyen kullanıcılar için gerekliydi. Kullanıcıların artık kimliklerini kanıtlamak için bir kimlik kartı, ehliyet veya pasaport yüklemesi gerekecek.” Daha sonra Binance CEO’su Changpeng Zhao, “eylemler kelimelerden daha yüksek sesle konuşur” tweetini attı.