Yeni ve Heyecan Verici 4 Meslek

911

Teknolojideki hızlı değişimler, farklı iş sektörlerinde yeni fırsatlar yaratıyor. Bugünlerde, sadece birkaç yıl önce bile belki var olmayan bazı yeni kariyer fırsatlarını keşfedebilirsiniz. Yeni bilimsel keşifler bizlere bazı yeni meslekler sunuyor. Bu yeni fırsatların erkenden belirlenmesi, gelecekteki iş gücümüzün bilgi, beceri ve yeteneklerini buna göre geliştirmesine yardımcı olabilir. İşte bilmek isteyebileceğiniz gelişmekte olan iş sektörlerinden dördü.

Credit: futurelearn.com

Dijital Pazarlama

Artık hayatımız dijitalleşiyor. Günlük yiyeceklerimizden yüksek öğrenime kadar hepimiz çevrimiçi araçlara bağımlıyız. Bu nedenle her sektör, ürünlerini online ortamda profesyonelce tanıtabilecek deneyimli kişiler atıyor. Dijital ortamda yatırımın geri dönüşünü takip edebilmek de önemlidir. Bu nedenle dijital pazarlama, yeni dünyanın popüler iş kategorilerinden biri haline geliyor.

Credit: techwisegroup.com

Siber güvenlik

Büyük verinin hakimiyeti artık her sektörde etkili bir faktör haline geliyor. Herhangi bir işletmede tutarlı yanıt sağlamak için siber güvenlik uzmanlarına artan bir ihtiyaç var. İş verilerini güvence altına almak için siber güvenlik uzmanları arayan her şirket ve kuruluş. Bu nedenle siber güvenlik, dünya çapında yükselen bir başka iş kategorisi haline geliyor.

Credit: expatica.comSağlık hizmeti

Doktorlar ve hemşirelerin yanı sıra, tıbbi teknoloji uzmanlarına olan talep de dünya çapında artıyor. Birçok sağlık merkezi ve evde sağlık hizmeti veren kuruluş da gün geçtikçe büyüyor. Bu nedenle, sağlık hizmeti sağlayıcılarına olan talep, kitlelere daha iyi sağlık hizmeti sunabilmek için her zaman artıyor.

Credit: ft.com

Üretim

Şu anda endüstriyel süreç daha teknoloji odaklı hale geldi. Dolayısıyla teknik bilgiye sahip kişilere olan talep artıyor. Endüstriler lazerleri, gelişmiş kontrol araçlarını ve robotik ekipmanlarını çalıştırabilen insanlar arıyor.

Umarım bu hızlı rehber okuldan ayrılanlara veya kariyer yollarını değiştirmeyi düşünenlere yardımcı olur.