Siber Suçluların Yakalanmaktan Kurtulmak İçin Yeni Numarası

1135

Suçlular ve yetkililer arasındaki savaş siber alem dünyasında devam ediyor. Son yıllarda birkaç siber suçlu yakalandı. Birçok yeni teknik, bu suçluların fonlarını kripto para birimi blok zinciri çevresinde takip edebilir. Gelişmiş teknolojiler, cüzdanlar arasındaki tüm genel işlemleri kontrol edebilir. Ancak kripto para birimlerinin anonim doğası, tuzağa düşme riskini artırıyor.

Credit: krazytech.com

Son zamanlarda siber suçlular, dijital ayak izlerini “temizlemek” için şeytani yeni bir numara kullanıyor. Karanlık ağda suçlulara herhangi bir çevrimiçi işaretten kaçınmanın bir yolunu sunan yeni bir hizmet verilmeye başlatıldı.

Credit: knowledge.insead.edu

Analiz sağlayıcısı Elliptic’in baş bilimcisi ve kurucusu Dr. Tom Robinson, “Suçluların blok zinciri analitiğine karşı savaşmaya başladığını görüyoruz ve bu hizmet bir ilk” dedi. “Adı Antinalysis olan bu teknikle suçlular kendi Bitcoin cüzdanlarını kontrol edebiliyor ve suç faaliyeti ile ilgili herhangi bir ilişkinin yetkililer tarafından yakalanıp yakalanmayacağını görüyor.”

Credit: economictimes.com

Elliptic, keşfin siber suç ağlarının nasıl karmaşıklaştığını ve yakalanmaktan nasıl kaçınmaya çalıştığını gösterdiğini söylüyor. Dr. Robinson, “Bu çok değerli bir teknik. Paranız sıkıntıya girerse daha fazla aklama yapabilir ve temiz paranız olana kadar suç faaliyeti ile olan bu ilişkiyi ortadan kaldırmaya çalışabilirsiniz” dedi.

Credit: citysecuritymagazine.com

Bu yeni trend, siber güvenliği daha zorlu hale getirebilir. Kolluk kuvvetleri, siber dünyanın güvenliğini sağlamak için daha fazla çabaya ihtiyaç duyabilir. Bu nedenle dünyanın dört bir yanındaki Hükümetler, kripto para birimleri ve sosyal medya saldırılarıyla büyüyen kara para aklama sorununu çözmeye çalışıyor.