Bilim, hayvanlar alemi söz konusu olduğunda yıllar boyunca birçok araştırma yaptı. Şimdiye kadar nasıl davrandıkları, hangilerinin av, hangilerinin yırtıcı olduğuna dair bir fikrimiz var.

Kaynak: Pixabay

Ancak hayvanları tanıdığımıza inanmak istesek de, onları asla tam olarak anlayamayız. Ve bazen hayvanlar olağandışı davranır ve bizi şaşırtırlar. Tıpkı tuhaf davranışları bütün bir köyü değiştiren bu leoparın hikayesi gibi.

İlk görüş

Her şey Hindistan’da bir çiftçinin bir gece mülküne bir leopar girdiğini fark etmesiyle başladı. Bir leoparın inekleri ve diğer küçük hayvanları yediği bilinmektedir ve çiftçinin bakımı altında birkaç hayvanı vardır.

Kaynak: World Lifestyle

Bir leopar da insanlara büyük zarar verebilir ve çiftçi hemen ailesi için endişelenir. Leopara saldırmak için silahı yoktu, bu yüzden birkaç saat sonra leoparın mülkünden ayrıldığını görene kadar nöbet tuttu.

Garip bir durum

Çiftçi, leopar etraftayken hayvanların hiç ses çıkarmadığını fark etti. Çiftçi bunu tuhaf buldu. Hayvanlarını kontrol ettiğinde, zarar görmediklerini görünce şaşırdı. Sanki leopar hiç orada değilmiş gibiydi.

Kaynak: Pixabay

Ertesi gece leoparın mülküne döndüğünü fark etti. Bu birkaç gece devam etti ve hayvanları her zaman zarar görmedi. Çiftçi şaşkındı. Eğer leopar yiyecek aramıyorsa, leopar neden onun mülkünü ziyaret etmeye devam ediyor?

Leoparın gerçekte ne istediği

Bir gece meraklı çiftçi, gizemi çözmek için leoparı takip etmeye karar verdi. Leoparı çiftliğine çeken şeyin ne olduğunu ve neden düzenli olarak mülkünü ziyaret etmeye başladığını bilmek zorundaydı. Bu, kendisi ve ailesi için bir güvenlik meselesiydi.

Kaynak: Pixabay

O gece çiftçi, leoparın çiftliğine yaklaştığını fark edince onu dikkatle takip etti. Daha sonra gördükleri onu şoka uğrattı. Tanık olduğu şey, doğanın kanunlarına aykırıydı. Ailesine haberi vermek için leoparın gitmesini bekleyemedi.

Bir yırtıcı cenneti

Çiftçi Gujarat eyaletinde yaşıyor. Gujarat, hem suda hem de karada hayvanlar için çok fazla kaynağa sahiptir. Bu nedenle, eyalette çok sayıda çiftçi topluluğu var. Bu çiftçi toplulukları, bölgedeki aç yırtıcılar için birçok yemek fırsatı sunuyor.

Kaynak: Pixabay

Devleti avlayan yırtıcılardan biri de leoparlardır. Leoparlar genellikle kendi başlarına dolaşırlar. Bu hayvan kendi güvenliğiyle daha fazla ilgileniyor ve bir sonraki yemeğine ulaşmak için her şeyi yapacak. Hatta bazıları şehirlerde bile yiyecek ararken görülürdü.

Düzenli saldırılar

Antoli köyü, Gujarat’ta yakınlardaki yoğun ormandan yırtıcıları çeken bölgelerden biridir. Pek çok aile ve hayvanları, yırtıcılar ortaya çıkıp onları riske atmaya devam ettikleri için ayrılmak ve farklı bir bölgeye taşınmak zorunda kaldı.

Kaynak: World Lifestyle

Köylüler, bölgede yaşamaya devam etmek veya hayvan yetiştirebilmek için bir şeylerin değişmesi gerektiğini biliyorlardı. Ancak kendilerini veya hayvanlarını yırtıcılardan korumak için yeterli kaynağa veya doğru silahlara sahip değillerdi.

Korkusuz Yırtıcı

Düzenli olarak ortaya çıkan yırtıcılardan biri dişi bir leopardı. Leopar genellikle şeker kamışı tarlalarında sinsi sinsi dolaşırken görüldü. Çok sessiz ve kurnazdı. Akşam olunca köylülerden birinden bir keçi ya da tavuk alırdı.

Kaynak: World Lifestyle

Birçok köylü, leopar yaklaştığında onları uyarmak ve korumak için bekçi köpeklerine sahipti. Ancak, köpeklerin varlığı pek bir şey yapmadı. Leoparın onları öldürmekte ve onları yemek olarak yemekte hiçbir sorunu yoktu.

O gecenin sahibi

Bunu gören köylüler, kendilerini savunacak silahları veya dişi leoparı durduracak kaynakları olmadığı için paniğe kapıldılar. Leoparın öldürecek hayvanı kalmadığında herhangi bir eve saldıracağından korktular.

Kaynak: World Lifestyle

Köylüler o kadar korktular ki, leoparın bölgede herhangi bir yerde olabileceğini bildikleri için karanlıkta kimse dışarı çıkmaya cesaret edemedi. Karanlık çöktüğünde bölgenin sahibi leopar olur ve köylüler güneş doğana kadar içeride kalırlar.

Avcı bir anne mi?

Köylülerden bazıları leoparı ininde yakalamayı önerdiler ancak leoparın yalnız olup olmadığından emin değillerdi. Leoparların uzun ve uzun otların olduğu tarlalarda yaşamayı sevdiklerini biliyorlardı çünkü çevre yavruları için koruma sağlıyordu.

Kaynak: World Lifestyle

Dişi leoparın hemen her gece köyden yiyecek alması nedeniyle yavru sahibi olma ihtimali gündeme getirildi. Bu yavrularını besleyen bir anne leopar olabilir mi? Ya leoparın, daha sonra köylerini korkutmaya devam edecek yetişkin leoparlara dönüşecek yavruları olsaydı?

Yetkililere gitmek

Köylülerin endişeleri bölgedeki yerel yetkililere iletildi. Bunun büyük bir endişe olduğunu gören yerel yetkililer, leoparın köye bir sonraki gelişinde onu tuzağa düşürmek için bir plan hazırladılar. İlk başta leoparın hareketlerini gözlemleyerek birkaç gece geçirdiler.

Kaynak: World Lifestyle

Onu çözer çözmez, onu tuzağa düşürebilecekleri ve etrafını sarabilecekleri bir plan yaptılar. O gece leoparı yakalayabildiler. Köylüler, terör gecelerinin nihayet sona erdiğini bilerek sevindiler.

Yetkililer çözüm buldu

Peki yakalanan leopara ne oldu? Sebep olduğu teröre rağmen, yerel yetkililer hayvanı öldürmek istemedi. Sorunu çözmek için daha güvenli ve daha insancıl bir çözüm aramaya karar verdiler.

Kaynak: World Lifestyle

Sonunda leoparı köyden uzak bir ormana bırakmaya karar verdiler. Leoparın yeni yerinde terör estirdiği köyü bu mesafeden bulamayacağına inanıyorlardı.

Yırtıcı geri döndü

Leoparın yakalanıp başka bir yere bırakılmasından bir yıl sonra, yerel köylüler leoparın bölgeye geri döndüğünü görünce şok oldular. Bu sefer dişi leopar bölgedeki yüksek çim alanlara yapışmıyordu – her yerde görülebiliyordu.

Kaynak: World Lifestyle

Leoparın cesurca çatıların üzerinden atladığı ve güpegündüz bile sokaklarda gezindiği görüldü. Leopar daha cüretkardı ve görülmekten korkmaması köylüleri onun intikam için geri gelmesinden korkuttu.

Yanlış bir kimlik

Birkaç gün sonra köylüler, bu leoparın sadece cesur olmadığını, aynı zamanda köylerini korkutandan daha az kendinden emin ve kurnaz olduğunu fark ettiler. Daha yakından gözlemlediklerinde, bunun daha küçük bir leopar olduğunu anladılar.

Kaynak: World Lifestyle

Bunun daha önce yakalanan dişi leoparın yavrusu olması gerektiğini anladılar. Bu, bu leoparın hala genç olduğu ve kendine bakmayı öğrendiği anlamına gelir. Bu, neden bu kadar cesur ve pervasız olduğunu açıklıyor.

Sık görüş

Daha önce de belirtildiği gibi, bu küçük leopar sık ​​sık şehrin dışında bir çiftliği ziyaret etti. Çiftçi ve ailesinin arazide birkaç ineği vardı ve leoparın ilk birkaç ziyareti sırasında doğal olarak korkmuşlardı.

Kaynak: World Lifestyle

Düzenli ziyaretler tuhaftı ve leoparın çiftlikteki hiçbir hayvana zarar vermemesi onu daha da tuhaflaştırdı. Çiftçi gerçekte neler olduğunu kendi gözleriyle görene kadar birçok soru vardı. Peki çiftçi o gece leoparı takip ettiğinde ne gördü?

İmkansız bir manzara

Çiftçi o gece gördüklerine inanamadı. Hayvanlar hakkında bildiği her şeye aykırıydı. Bunu bir sır olarak saklayıp saklamayacağını bilmiyordu ama ailesine anlattıktan sonra bir şekilde haber yayılmayı başardı ve köye yayıldı.

Kaynak: World Lifestyle

Yerel yetkililer söylentiyi duydu ve şaka olarak reddetti. Çiftçinin tanık olduğu şey imkansız görünüyordu ve birçok insan bundan şüphe etti. Yine de, yerel yetkililer kimsenin tehlikede olmadığından emin olmak için araştırma yapmaya karar verdi.

Hepsi nasıl başladı

Çiftçi, leoparın her akşam saat 9.30 sıralarında çiftliğini ziyaret ettiğini paylaştı. Çiftçi her gece ailesinin güvende olduğundan emin olmak için nöbet tutardı ve leopar her gece bir veya iki saat sonra mülkü terk ederdi.

Kaynak: Pixabay

Çiftçi leoparın ayrıldığını gördüğünde, mülkte hasar olup olmadığını ve hayvanlarını kontrol ederdi. Her seferinde mülküne dokunulmadığını ve hayvanlarının zarar görmediğini görüyor.

Gizem ortaya çıktı

Peki, leopar hiçbir hayvanı öldürmediyse veya yemediyse, bir iki saat boyunca çiftçinin mülkünde ne yapıyordu? Çiftçinin verdiği cevap söylentilerle uyumluydu. Ve karısı, kendisi de tanık olduğu için cevabının arkasında durdu.

Kaynak: World Lifestyle

Cevap, leoparın her gece çiftliğe sarılmak ve çiftçinin ineklerinden biriyle vakit geçirmek için çiftliğe gelmesidir. Bir leopar ve ineği bir arada görmeyi hayal edebiliyor musunuz? İmkansız görünüyor, değil mi? Ve hikayeyi duyan herkes öyle düşündü ama çiftçinin kanıtı olarak video görüntüleri vardı.

Aile arıyordu

Bu leopar, bir yıl önce yakalanan leoparın yavrusu olduğundan, bu leoparın çok yalnız bir yaşam sürdüğü anlamına geliyordu. Besleyici bir varlık için can atıyor olmalı.

Kaynak: World Lifestyle

Ve leoparların yalnız yaratıklar olduğu bilinmesine rağmen, bu leoparın annesi ondan çok erken alındı. Görünüşe göre leopar, çiftçinin ineklerinden birinde besleyici varlığı bulmuş.

Leoparın gelişini izlemek

Çiftçi leoparı ahıra kadar takip ettiği ilk gece, onu ineklerinden birinin yanında kıvrılmış halde buldu. İnanamadı ve karısı da inanmadı. Leoparı kendisiyle birlikte gözlemlemesi için ona cesaret verdi ve o gece ahırda saklandılar.

Kaynak: World Lifestyle

Leopar gelip ahıra girdiğinde, diğer boğalar korkudan kaçtılar ve ondan kaçtılar. Çiftçinin karısı da korkudan nefesini tuttu. Leopar, açıkça ondan korksalar bile diğer hayvanları görmezden geliyor gibiydi. Ne istediğini biliyordu ve ineklerden birine yaklaştı.

Büyülü bir an

İnek herhangi bir korku belirtisi göstermedi. Aslında leoparı bekliyor gibiydi. Çiftçi ve karısı, leoparın ineğe yaklaştığını ve yanına kıvrıldığını huşu içinde izledi. İnek, leoparı memnuniyetle karşılar gibi yalamaya başladı ve leopar bundan hoşlanmış gibi görünüyordu. Leopar, ne kadar rahat olduğunu ifade etmek istercesine hafifçe mırıldanmaya başladı.

Kaynak: World Lifestyle

Çiftçi ve karısı, ikisinin birbirleriyle etkileşimini izledi. Leopar, ineğe burnunu sürttü ve inek, sanki onunla ilgileniyormuş gibi leoparı yalamaya devam etti. Doğaya meydan okuyan bir andı ve çiftçi bunu büyülü buldu.

Yetkililerden yardım istemek

Çiftçi her şeyi harika bulsa da karısı aksini düşündü. Her şeyi doğal bulmadı ve leoparın yakında bu etkileşimin ne kadar doğal olmadığını anlayacağını düşünüyor. Leoparın mülklerinden sonsuza kadar çıkmasını istedi. Çiftçinin eşi telefonla yerel yetkilileri aradı.

Kaynak: World Lifestyle

Cevap veren polisler, şaka olduğunu düşünerek hikayesine güldüler. Bir leoparın ineklerden biriyle arkadaş olduğu için hiçbir hayvana saldırmadan bir haftadan fazla bir süredir bir çiftliği ziyaret ettiğine inanamadılar. Ancak çiftçinin karısı, onlara bizzat tanık olmaları için cesaret verdi.

Yetkililer araştırıyor

Böylece ertesi gece, yetkililer ahırda leoparın gelişine ve gizemli karşılaşmaya tanık olabilecekleri rahat bir yer buldular. Leopar muhtemelen mülkte daha fazla insan olduğunu hissetti ve farklı bir giriş noktası kullandı. Yetkililer, onun zaten ahırda olduğunu neredeyse fark etmediler.

Kaynak: World Lifestyle

Yetkililer silahları hazır halde ahıra daldıklarında, leopar çabucak kaçmayı başardı. Ancak tükenmeden önce, yetkililerin çoğu leoparın ineğe sarıldığına tanık oldu. Yetkilileri şaşırttı. Vahşi canavarı yakalayamadılar çünkü zarar vermiyordu.

Ne yapacaklarını bilmiyorlardı

Ertesi gece, yetkililer çiftliğe geri döndüler. Bu sefer aşağıya ve ahıra bakan bir çatıda durdular. Leoparın ahıra girdiğine ve ineğe sarıldığına tanık oldular. Çiftçinin dediği gibi diğer hayvanlara zarar vermiyordu. Sadece ineği ziyaret etmek ve yanına sarılmak istedi.

Kaynak: World Lifestyle

Buna ikinci kez tanık olan yetkililer ne yapacaklarını bilemediler. Hayvanlara zarar vermediği veya mülkü mahvetmediği için leoparı yakalamak için hiçbir sebepleri yoktu. Ancak leoparın tavrını değiştirip çiftçiye ve ailesine zarar vermesinden de korkuyorlardı. Leopar ve ineğin bu tuhaf dostluğu sürdürmesine izin mi vereceklerdi?

Köylüler izlemeye geldi.

Her şeyi kaydeden kamerayla çiftçi, köylülere hikayesinin doğru olduğunu ve yetkililerin iddialarını desteklediğini gösterebildi. Leopar ve inek arasındaki tuhaf ilişki haberi hızla yayıldı. İnsanlar her şeye kendi gözleriyle şahit olmak için çiftliği ziyaret etmeye başladılar.

ture the leopard since it did not harm the animals or ruin the property. But they also feared that the leopard would change its attitude and harm the farmer and his family. Should they let the leopard and cow continue this odd friendship?

Büyüklere danışmak

Leoparın zarar vermek gibi bir niyeti olmadığını gören yetkililerin durumla nasıl başa çıkılacağı konusunda kafalar karıştı. Leopara tam olarak güvenebileceklerinden emin değillerdi. Böylece köyün yaşlılarını ziyaret etmeye ve tavsiyelerini almaya karar verdiler.

Kaynak: World Lifestyle

Köyün yaşlıları hikayeyi dinledi. Daha sonra sessizleştiler ve köyde geçirdikleri tüm yıllar boyunca vahşi bir hayvanın bu şekilde davrandığına dair bir hikaye duymadıklarını açıkladılar. Ve leoparın sadece bir ailenin yanında olmak istediğini kabul etseler de, köydeki herkesin güvenliğini düşünmek zorundaydılar.

Çoğunluğu korumak

Yaşlılar, leoparı serbest bırakırlarsa, bir gün yırtıcı içgüdülerinin devreye girip bir çocuğa veya başka bir çiftliğe saldırabileceğinden endişe ediyorlardı. Yaşlılar, yetkililerin leoparı tıpkı annesine yaptıkları gibi tuzağa düşürmesinin en iyisi olacağına karar verdi.

Kaynak: World Lifestyle

Böylece yetkililer bir plan yaptı ve leopar için bir tuzak tasarladı. Hepsi, tıpkı annesi gibi, hayvanı tuzağa düşürecekleri ve daha önce annesini bıraktıkları yere bırakacakları konusunda hemfikirdi.

Tuzak kurmak

Köyün yaşlıları yüzünden yetkililerin gizemli leoparı tuzağa düşürmekten başka seçeneği yoktu. Yetkililer yem olarak bir keçi ile basit bir tuzak tasarladılar. Doğası gereği leoparın keçiyi tereddüt etmeden yemesi beklenirdi.

Kaynak: World Lifestyle

Ancak leopar bölgeye geldiğinde keçiyi görmezden geldi ve sadece kafesin etrafında yürüdü. İnek yoluna devam etti. Bu birkaç gün devam etti. Köylüler ve yetkililer şaşkındı. Leopar bu bedava yemeği reddediyorsa, ne yiyordu?

İnsani bir yakalama

Bu noktada köylülerin çoğu leopara zarar vermek istemedi. Yaratığın ne kadar huzurlu olduğuna defalarca tanık oldular. Leopar, haftalardır çiftliğin günlük rutininin bir parçası haline gelmişti ve çiftçi bile leopar gittiğinde ineğin nasıl hissedeceği konusunda endişeliydi.

Kaynak: Pixabay

Yetkililer, leopar yemi yemediği için onu yakalamak için sakinleştirici bir ok kullanmaları gerektiğine karar verdiler. Leopar uykuya dalınca onu bir arabaya koyup transfer etmeye karar verdiler.

Gelmedi

Leoparı vurması için bir avcı tutuldu ve herkes bunun olacağı gece toplandı. Bunun şaşırtıcı derecede nazik yaratığı görmek için son şansları olabileceğini biliyorlardı. Ama o gece, herkesi şaşırtan bir şekilde, leopar hiç gelmedi.

Kaynak: World Lifestyle

Leopar, başının belada olduğunu hissetmiş gibi görünüyordu. Günler geçti ve bir daha ineği ziyaret etmedi. Bir şekilde, köylüler artık nazik yaratığı yakalamak veya ona zarar vermek zorunda olmadığı için rahatladılar.

Gerçekler ve pişmanlıklar

Yakında, komşu köylerden bir leoparın topluluklarını terörize ettiğine dair haberler geldi. Bu leopar köpeklerini yiyordu – ve etrafta daha büyük bir av olmasına rağmen, asla daha büyük bir şeye saldırmadı.

Kaynak: World Lifestyle

Çiftçi ve karısı, diğer köylerden gelen saldırıları duyunca, onları ziyaret edenin leopar olduğunu anladılar. Sebep oldukları müdahaleden bir anda pişmanlık duyarlar. Müdahale etmeselerdi, leopar nazik bir yaratık olarak kalabilirdi.

Leopar geri dönüyor

Çiftçinin ailesi leoparı bile özlediklerini fark etti. Ziyaret ettiği inek de garip bir şekilde üzgünmüş gibi davrandı. Bu nedenle, çiftçi ve karısı, leopar ziyarete gelirse bir daha müdahale etmeyeceklerine söz

Kaynak: Pixabay

Bir gece, çiftçi gölgelerde tanıdık bir kedi şekli gördü. Çiftçi, leopar bir kez daha ahıra doğru ilerlerken nefesini tuttu. Leoparın geri döndüğüne ve bir şekilde çok mutlu olduğuna inanamıyor.

Son bir ziyaret

Ama bu ziyaret farklıydı. Çiftçi daha önce yaptığı gibi nöbet tuttu ve leoparın bütün akşam boyunca ineğin yanında kaldığını fark etti. Ve ancak güneş yükselmeye başladığında leopar ayrılmak için ayağa kalktı.

Kaynak: World Lifestyle

Bu, leoparın çiftlikte kaldığı en uzun süreydi. Ve ne yazık ki çiftçi bunun leoparın da son ziyareti olacağını bilmiyordu. İnsanlar bu uzun ziyaretin leoparın arkadaşı ineğe veda etme şekli olduğunu söylerdi.

Unutulmaz bir hikaye

Leoparı bir daha kimse görmedi ama kasaba leoparla inek arasındaki tuhaf bağlantıyı asla unutmadı. Hatta yerel yetkililer bu garip ilişki hakkında fikirlerini almak için vahşi yaşam uzmanlarına ulaştı. Leoparın ineği ziyaretinin görüntüleri gösterildi ve vahşi yaşam uzmanları şaşkına döndü.

Kaynak: World Lifestyle

Bunu açıklamalarının tek yolu, leoparın inekle tanışmış ve leoparın yırtıcı içgüdüleri gelişmeden önce onunla bir bağ kurmuş olabileceğidir. Leopar, bildiği tek aileyi, yani ineği korumak için doğal öldürme içgüdülerine karşı savaşmak zorunda olduğu için büyük bir güç gösterdi. İnek ve leopar hikayesi, köylüler arasında bir sevgi ve yetiştirme hikayesi olarak aktarılmaya devam etti.