Paranızın Sizin İçin Çalışmasını Nasıl Sağlarsınız?

4999

Kendinizi haftada 40 saat çalışmaya tabi tutarken, paranızı da sizin için 7/24/365 çalışmaya tabi tutabileceğinizi biliyor muydunuz? Siz işinizi yaparken paranızın sizin için çalışmasını sağlamak, uzun vadede daha fazla gelir elde etmenin harika bir yoludur. Aşağıda, paranızın sizin için çalışmasını sağlamanın yollarını listeledim.

Borçlarınızı Kapatın

Teknik olarak bu parayı harcamak olduğu için paranızın sizin için çalışmasını sağlıyor gibi görünmüyor, değil mi? Ancak tüm borçlarınızı mümkün olan en kısa sürede kapatmak, daha fazla faiz ödemenizi engeller. Açıklamama izin verin: Diyelim ki kredi kartı şirketinize 10.000 dolar borcunuz var ve şirketin yıllık %20 faiz oranı var. Yıl sonunda sadece 10.000 $ borca sahip olmak yerine 12.000 $ borca sahip olursunuz. Bu, başka bir şey için kullanabileceğiniz fazladan 2.000 $ değerinde bir faiz! Borçlarınızı mümkün olan en kısa sürede ödemek, uzun vadede size binlerce faiz tasarrufu sağlar. İlk başta bunları ödemek zor görünebilir, ancak imkânsız değil.

Hisse Senetlerine Yatırım Yapın

Paranızın sizin için çalışmasını sağlamanın en bariz yolu hisse senetlerine yatırım yapmaktır. Piyasanın ne kadar istikrarsız olduğu göz önüne alındığında, hisse senetlerine yatırım yapmak göz korkutucu görünebilir, ancak sadece kaybetmeyi göze aldığınız kadar para koyduğunuz ve akıllı seçimler yaptığınız sürece paranızın sizin için çalışmasını kolayca sağlayabilirsiniz. En fazla kârı elde edecek en iyi hisse senedini seçmek için yıllarca araştırma yapmanıza gerek yok. Düşük ücretli, geniş piyasa endeksli bir fona düzenli olarak yatırım yapmanız yeterli olacaktır.

Kredi Kartlarınızdan Yararlanın

Kredi kartınız ödül veya nakit para iadesi gibi kampanyalar sunuyorsa bu avantajınıza kullanabileceğiniz bir şeydir. Bazı kredi kartı şirketleri belirli mağazalarda yapılan alışverişlerde yaklaşık %6 oranında geri ödeme sunarken, bazıları da yapılan hemen hemen tüm alışverişlerde yaklaşık %2 oranında geri ödeme yapacaktır.

Anında Sabit Gelir Yıllıkları Satın Alın

Paranızın sizin için çalışmasını sağlamanın bir başka yolu da hemen sabit gelirli bir yıllık satın almaktır. Bu, bir şirketin belirli bir süre veya tüm hayatınız boyunca size aylık belirli bir miktar ödemeyi kabul ettiği bir sözleşmedir. Yine de çok heyecanlanmadan önce bunun sizin için doğru olup olmadığını ve neden bu kararı almak isteyebileceğinizi belirlemek için derinlemesine bir araştırma yapmalısınız.