Başarılı Bir Girişimi Büyütmek İçin Üç Çıkarım

2206

Günümüzde, özellikle pandemi sırasında ve büyük olasılıkla sonrasında, başarısız olma olasılığı büyüktür. Bu üzücü, cesaret kırıcı ve göz korkutucu gerçek çoğu zaman büyümeye başlayan girişimcilerin bu inanç sıçramasını yapmasını engelliyor.

Aşağıda şirketinizi büyütmenize yardımcı olacak bazı ipuçlarını bulabilirsiniz.

Süreçlendir – İş Bölümü Yap – Ölçeklendir

İster bir startup kurmaya çalışıyor olun ister mevcut işinizi büyütmeye çalışıyor olun, her zaman şu sözleri aklınızda tutmalısınız:

Senin işin senin bebeğin. Bu senin projen, tutkun ve hayallerinin birleşimi.

Şirketinizi ölçeklenebilir bir şekilde kurarken nihai hedefiniz e-postalara yanıt vermek, günlük süreçleri, çıktıları ve daha fazlasını çalıştırmak olmamalıdır. Neden mi? Bu sürdürülebilir olmayan bir büyüme olarak kabul ediliyor.

Bunun yerine, yapmanız gereken süreçlendirme, iş bölümü yapma ve ölçeklendirmedir. Süreç odaklı bir değer yargısı olmadan, etkin bir şekilde yetkilendirme ve ölçeklendirme yapamazsınız ve elde edemezsiniz.

Daha Hızlı İşe Alın

İşletmenizin ilk ayları kâr odaklı bir rüyadır.

Yalnızca birkaç müşteriniz vardır ve zaman ve sabır sıkıntısı çekersiniz, ancak genel gideriniz neredeyse yoktur.

Ofis kirası ve elektrik faturaları, yazılım ve zamana ilişkin temel masrafların ötesinde kar marjlarınız çok yüksektir. Ve bu, çok daha hızlı işe alma isteyeceğinizin açık bir işaretidir. Erken kazançlar, uzaktan gelen bir siren şarkısı gibidir; sizi önünüzdeki hazineden uzaklaştırır.

Temeli sağlam atın, düzeltin ve ardından aydınlatın.

Proaktif Pazarlama

Satış için bir numaralı kaynağınız pazarlamaya bağlıdır. Yıllar önce şirketler, televizyonlara reklam vermekten daha uygun maliyetli oldukları için ya fısıltı gazetesine ya da gazetelerdeki reklamlara güvenirdi. Ancak internet çağında işinizi büyütmek ve sadece birkaç tıklama ve birkaç dolar ile kendinizi tanıtmanız artık daha kolay. Yalnızca şirketiniz için pazarlama yayınlamakla kalmamalı, aynı zamanda sosyal ağınızı da genişlettiğinizden emin olmalısınız. Bu şekilde kendinizi sadece çevrimiçi ortamda değil, aynı zamanda çok daha hızlı bir yol olan fısıltı gazetesi ile de tanıtırsınız.