“The Donald” Sunucusu Artık Discord’da Engelli

451

Discord’un resmi olarak canına tak etti.  Geçtiğimiz hafta Trump yanlısı bir topluluk olan ve halihazırda engellenmiş r/The_Donald subreddit’i ve TheDonald.win ile bağlantılı The Donald ismindeki sunucuyu engellediklerini açıkladılar.

Engel, yakında koltuğu bırakacak olan eski başkanın yüreklendirdiği bir protestocu çetesinin ABD Kongre Binasını işgal etmesinden iki gün sonra resmi olarak duyuruldu. Ancak Discord, sunucunun bu ayaklanmayı organize etmede kullanıldığına dair bir delili olup olmadığını açıklamadı.

Yaptıkları açıklamada Discord, “platformda hiçbir türlü nefret ve şiddete yer olmadığını ve Discord’un şiddetli uç eylemleri desteklemede veya organize etmede kullanılmasına müsamaha göstermeyeceklerini” belirtti.

Bundan önce Reddit, platform politikalarını açıkça yapılan her türlü nefret söylemini yasaklayacak şekilde genişlettikten sonra haziran ayında r/The_Donald adındaki Trump yanlısı bir subreddit’i engellemişti. Bu nedenle kapatılan bu subreddit’in üyeleri, geçtiğimiz kasım ayında yayınlanan bir Mother Jones makalesinde detaylı bir şekilde ele alınan The Donald Discord sunucusunda toplanmışlardı.

Trump yanlısı başka gayrı resmi hesaplar da “ABD Kongre Binasında geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddet olaylarına dair tekrar eden politika ihlalleri” nedeniyle engellendiler.