Kodlama Eğitim Kampları Artık İstihdamı Koruyor

2585

Bir an durup büyük resme bakalım. Bugün, teknolojiye büyük ölçüde bağımlıyız ve günlük hayatımızı sürdürmenin onunla ne kadar kolay olduğunun farkındayız. Tıpkı günlük kişisel yaşamlarımızda olduğu gibi teknoloji, gelecekteki istihdam üzerinde de büyük etki yaratıyor. Bugün var olan işgücü işlerinin çoğu otomatikleşeceklerinden on veya yirmi yıl içinde ortadan kaybolabilirler. Bununla birlikte birçok yeni istihdam da yaratılacaktır. Bunlardan biri de kodlama. Kodlama deneyimi gerektiren işler, önümüzdeki on yılda kesinlikle patlama yapacak.

Teknolojik ilerlemeyle birlikte konuşulması gereken birkaç konu da ortaya çıkıyor. Daha fazla iş imkânı açılabilirken belirli bir sorun gündeme geliyor – beceri boşluğu. Gerçekten de fabrika işçilerinin gelişmiş yazılımları kodlamasını bekleyebilir miyiz? Cevap oldukça açık – eğitim almadılarsa hayır.

Bu nedenle, insanları sadece birkaç ay içinde nasıl kod yazacakları konusunda eğitmek için birçok ülkede hızlandırılmış kodlama eğitim kampları kuruldu. Hedef, sadece genç neslin beceriyi cilalamasına yardımcı olmak değil, aynı zamanda eski neslin yeni beceriler öğrenmesini de sağlamak.

Yalnızca ABD ve Kanada’da bu eğitim kamplarına tahmini 25.000 katılıyor ve bunların %10’undan biraz fazlası 40 yaşın üzerinde. Kodlama kampları yalnızca daha uygun maliyetli olmakla kalmıyor, aynı zamanda kişinin özellikle bu katılımı kanıtlayacak bir sertifikası olduğunda yapılan iş başvurularında avantaj sağlayabiliyorlar. Kodlamayı gerçek anlamda tamamen öğrenmek çok zor olsa da biraz kodlama bilgisine sahip olmak diğer adaylar arasında öne çıkmanıza yardımcı olabilir.

Ancak endişelenmeyin. Kodlama çok talep gören bir beceri haline gelmiş olsa da mevcut olacak tek iş imkânı bu olmayacak. Kodlama size göre bir şey değilse gözden geçirebileceğiniz daha pek çok seçenek var.