Geçtiğimiz On Yılda Pahalı Olan Dört Şey

433

İster yetişkinliğe yeni adım atmış, isterseniz de uzun zamandır bir kredi kartının sorumluluğunu üstlenmiş olun size de gün geçtikçe her şey daha da pahalılaşıyor gibi geliyordur. Bundan on yıl önce kendinizi lüks bir restoranda yemekle ödüllendirmek istediğinizde önceden para biriktirmeniz gerekmiyordu. Ancak günümüzde işler böyle ilerlemiyor. Doğaçlama harcamalar bütçenizi yeniden düzenlemek zorunda kalmanıza ve bir süre hazır sandviçlerle yetinmek zorunda kalmanıza neden olabiliyor. Tabii bu pahalılaşma her şey için geçerli değil.

Televizyon

Televizyonlar günümüzde de çok pahalıya patlayabiliyor olsalar da inç başına fiyatları oldukça düştü. Artık daha büyükçe bir televizyon almak için devasa bir birikime ihtiyacınız yok. Dahası, bir televizyon sahibi olmanızı kolaylaştıracak sayısız ödeme seçeneği de var.

Küçük İlanlar

Yıllar önce internet üzerinden bir şey satmak istediğinizde çok yüksek miktarda ücret ödemeniz gerekirdi veya ürününüzü koyduğunuz platform satıştan büyük bir pay alırdı. Artık Facebook Marketplace, Instagram veya Twitter gibi portalları kullanarak ücretsiz online satışlar gerçekleştirebilir veya daha fazla kişiye erişmek için cüzi bir miktar karşılığında sponsorlu gönderi ya da reklam alabilirsiniz.

Kapıdan Kapıya Teslim

Son birkaç yılda kapıdan kapıya teslim hizmetlerinin fiyatları gittikçe daha makul bir hal almaya başladı. Eskiden çok yüksek olan gönderi ücretleri artık sadece birkaç dolar. Özellikle ticari olmayan gönderilerin ücreti gayet karşılanabilir. Yenilikler daha hızlı teslimatın da önünü açtı.

Uzun Mesafe Aramalar

Yıllar yıllar önce Facetime veya Facebook üzerinden görüntülü arama kimin aklına gelirdi? Ancak günümüzde teknolojik gelişmeler sayesinde bu mümkün. İnsanlarla iletişime geçebileceğiniz ücretsiz birçok uygulama daha mevcut. İhtiyaç duyduğunuzda normal aramaların da dakikası sadece birkaç sent. Artık sevdiklerinizle iletişime geçmek için cüzdanınızı boşaltmanıza gerek yok.