COVID’in Bize Öğrettiği 4 İş Gerçeği

6628

Dünyadaki herkes için zor geçen bir yıl yaşadığımız inkâr edilemez. Dünyanın dört bir yanındaki insanlar sevdiklerini, işlerini ve hatta şirketlerini kaybettiler. Aşının gelişiyle pek çok kişi bir umut ışığı görmeye başlıyor. Yılın ilerleyen günlerinde hayat umuyorum ki normale dönerken, COVID-19 nedeniyle öğrendiğimiz bazı önemli gerçekleri unutmayalım.

Daima Hazırlıklı Olun

Bir felaketin ne zaman geleceğini asla söyleyemeyiz, bu yüzden bir işletme sahibi olarak her zaman en kötüsüyle yüzleşmeye hazır olmalısınız. Ekiplerinizin güvenliğini ana önceliğiniz haline getirin çünkü sonuçta şirket onlarsız ilerleyemez. Onlara güven vermek ve önemli bilgileri onlarla paylaşmak için düzenli bir şekilde iletişim kurun. Bir trajedi durumunda bir B planına sahip olmak, bu gibi beklenmedik durumlarda işinize yarar.

Bölgenizi Destekleyin

Birçok kuruluşun kapanmak zorunda kalması, yerel işletmeleri desteklemenin ne kadar önemli olduğunu kanıtlıyor. Açıkçası, fast food devlerinin iflas ilan etme şansları, yerel girişimciler tarafından işletilen işletmelerle karşılaştırıldığında imkânsız denecek kadar düşüktür. Toplum olarak ihtiyaç zamanlarında birbirimize yardım etmek bizim sorumluluğumuzdur ve işini açık tutabilmesi için sokağın ilerisindeki o dost canlısı Vietnamlı adamdan bir sandviç satın almak da buna dahildir.

Dolandırıcılara Dikkat

Bir pandeminin ortasında olduğumuz için dolandırıcıların insanlara daha anlayışlı davranacağını düşünürdünüz, ancak durum böyle değil. Ekibiniz uzaktan çalışmaya geçiyorsa, özellikle önemli bilgilerle uğraşırken dikkatli olmanız önemlidir. İnternette gizlenen ve bir sonraki kurbanlarını bekleyen birçok dolandırıcı var. Ne sizin ne de müşterilerinizin dolandırılmayacağından emin olmak için birden fazla katmanlı bir doğrulama stratejisi kullanın.

Destek Sunun

Zamanlar gerçekten zor ve her gün karşılaştığımız belirsizlik nedeniyle herkesin savaş ya da kaç tepkileri sürekli olarak tetikte. Bu nedenle ekibinize ve müşterilerinize karşı düşünceli ve anlayışlı olmanız önemlidir. Bu, zihinsel sağlık farkındalığı hakkında konuşmalar yoluyla destek sunarak veya sadece soruları veya endişeleri yanıtlamak için burada olduğunuzu bilmelerini sağlayarak yapılabilir. Kulağa çok basit gelebilir ancak umursadığınızı gösterecektir.