Bir Yakınızı Kaybettikten Sonra Finansal Olarak Ayakta Kalma

490

Hayatımız boyunca ölümle beklediğimizden daha fazla karşılaşıyoruz. Bir yakınımızı kaybettikten sonraki süreç bazen beklediğimizden daha ağır olabilir. Birini kaybetmenin beraberinde getirdiği yük sizi strese sokabilir veya bazı kötü alışkanlıklara dönmenize yol açabilir. Ancak aşağıdaki bazı adımları kullanarak bu geçiş dönemini daha rahat atlatmayı deneyebilirsiniz.

Nefes Al, Nefes Ver

Her şeyi bir an önce halledip arkanızda bırakmak iyi bir fikir gibi gelse de bunu YAPMAYIN. Bu geçiş sürecini acınızı yaşamak ve hem mental hem de duygusal olarak olanlarla başa çıkmak için kullanmalısınız. Yaşadığınız travmanın ağırlığı mantıklı düşünmeyi zorlaştırabilir ve bazı kararları sakin bir kafayla almayabilirsiniz. Bu da kesinlikle istemediğiniz bir şey.

Yardım İsteyin

Bazen ailenin diğer üyeleri ve arkadaşlarınızın bazıları yeterli gelmeyebilir. Bu kişiler etrafınızda söylediklerine dikkat edecek, belki bazı şeylerin üzerini örtecek ve her şeyin iyi olmadığı apaçık ortadayken her şey geçecek diyecektir. Evet, bir süre sonra tabii ki de her şey geçecek. Ancak bu sevdiğiniz kişiyi toprağa verdiğinizin ertesi günü olmayacak. Bu nedenle bu olanlarla başa çıkmanın en iyi yolu profesyonel birinden yardım almak. Bu sayede sizi gerçekten anlayan, içinizi dökmenize izin verecek ve sadece iyileşmeye değil, aynı zamanda pozitif bir geri dönüşe yönlendirecek biriyle konuşmuş olacaksınız.

Nakit Akışını ve Masrafları Yönetin

Kafanızı toparlar toparlamaz önemli işleri halletmeniz gerekiyor. Nakit akışınızı ve kaybettiğiniz kişinin ardından nelerin değiştiğini anlamalısınız. Bir maaşın azalmasıyla kendinizi darda bulabilir veya hayat sigortası ödemesi veya miras sayesinde ek bir paraya sahip olabilirsiniz. Kaldırabildiğiniz anda ne durumda olduğunuzu belirlemeniz ve buna göre hareket etmeniz çok önemli.

Pandemi göz önünde tutmanız gereken önemli başka bir faktör. Faturalar veya kredi kartı ekstreleri ile ilgili problemleri söz konusu şirketler ile çözmeniz gerekiyor. Bu zor durumu atlatabilmek için ödeme ertelemesi veya faiz indirimi talep etmeyi deneyebilirsiniz.