Apple App Store 2020 yılında 64 Milyar $ Gelir Elde Etti

411

CNBC analizine göre Apple App Store sadece 2020 yılında 64 milyar $ gelir elde etmiş. Bu 2 yıl önceki tahmini 50 milyar $’lık gelirden %28 daha fazla. Bu, 2018-2019 arasındaki gelir artışının %3,1 olması beklenen App Store için inanılmaz bir büyüme.

Gelirdeki bu ani artışın nedeni hakkında pek çok kişinin teorisi olsa da bunların çoğu pandemiye işaret ediyor. Pek çok kişi uzun karantina dönemleri nedeniyle oyun aldıklarını ve izolasyon sürecinde aktif kalmak için spor veya verimlilik uygulamalarına üye olduklarını söylüyor.

Apple uygulama satışlarına dair raporları yayınlamasa da bu geliri servislerden kazandıkları gelirlerle birlikte hesaplıyorlar. Bu da çok hızlı büyüyen bir kalem. Daha önce App Store’dan gelen ödemelerin çoğundan %30 kesinti alan şirket artık kurallarını biraz daha gevşek tutuyor ve App Store’dan yıllık 1 milyon $’dan az gelir elde eden geliştiricilerden sadece %15 pay alıyor. Ancak analistler, bu azaltılmış payın gelir tahminlerini etkilemeyeceğine inanıyor. Çünkü App Store geliştiricilerinin ilk %2’lik dilimi buradan gelen gelirin %95’ini sağlıyor.

Apple 2008 yılından bu yana geliştiricilere ne kadar ödeme yaptıklarının bir raporunu sunuyor. CNBC, bu bilgiyi kullanıyor ve geçen senenin ödemesini bu yılınkinden çıkartarak ve Apple’ın %30’luk payını da hesaba katarak App Store gelirini hesaplıyor. Apple bunları kendisi yayınlamadığı için hesaplamalar biraz kabaca olsa da elimizdeki en iyi bilgi bu. Yine de yadsınamaz iki gerçek var: App Store gelirleri beklenenin çok üzerinde bir artış gösterdi ve hem geliştiricilere hem de şirkete çok fazla para kazandırdı.