2021 Yılında Daha Başarılı Olmanın 3 Yolu

531

2020 hepimizin hayatında önemli bir dönüm noktası olarak kalmaya devam edecek. Bu, pek çok işletmeyi hazırlıksız yakalayan bir yıldı. Yeni işletmelerin güncel durumdan faydalanarak yenilikçi hizmetlerle zirveye çıktıklarını gördük. Aynı zamanda pek çok eski işletme, kapıdan gelen müşteri sayısının azalmasıyla kepenk kapatmak zorunda kaldı. Siz hangi tarafta olursanız olun yeni yıla büyük ihtimalle daha dikkatli yaklaşıyorsunuzdur. Ancak umudunuzu kaybetmeyin. Yeni yıl yeni başlangıçlar demek. En dipten kalkıp zayıf noktalarınızı avantaja çevirmeniz için bir şans.

Aşağıda 2021’in bilinmezlerine rağmen başarılı olmanız için bazı ipuçlarını bulabilirsiniz.

Değişime Kucak Açın

Değişim pek çok kişi için korkutucu olabilir ancak bir işletme sahibinin her gün yüzleşmesi gereken bir şey. Bir süredir iş dünyasındaysanız müşterileri misafir etmek ve onlara bu şekilde hizmet sunmak gibi eski yöntemlerin, anında müdahale edilmesi gereken pek çok şeyle beraber eskide kaldığını fark etmiş olabilirsiniz. Sorunları ortaya çıktıkları anda çözmeniz gerekiyor.

Eğer değişim gerçekleşiyorsa yapabileceğiniz en iyi şey ilk andan itibaren tepki vermektir. Bir değişime ne kadar çabuk tepki verirseniz beraberinde getirdiği semptomlara da o kadar çabuk çözüm bulursunuz. En mantıklı hareket her zaman değişimi kabullenerek problemlere çözüm aramaktır. Tepki sürenizi kısaltmanın ve değişimde yenilikleri devamlı tutmanın iyi bir yöntemi işletmenizde çeyreklik stratejik planlamalar ve değerlendirme süreçleri yerine getirmektir. Bu ritmi yakalamak çabanızı doğru yere odaklamanızı ve pragmatik olmanızı sağlarken karşınıza çıkan yeni bilgilerden yararlanmanıza da yardımcı olur.

Müşterileriniz Önceliğinizdir

Arz talep kuralları zaman içerisinde tamamen değişti. Ürün bazlı işletmeler üretim ve dağıtımda yaşanan sıkıntılar nedeniyle pandeminin etkilerini derinden hissettiler. Hizmet bazlı işletmeler yavaş yavaş hizmetlerine artık ihtiyaç kalmadığını keşfediyorlar. Küresel pandemide hiçbir işletme güvende değildi. Neden mi? Çünkü bir müşterinin ihtiyaçları ve çözüm aradığı problemler sürekli olarak değişiyor.

Bununla nasıl başa çıkabilirsiniz? İhtiyacınız olan şey müşterilerle iletişime geçerek fırsatları belirlemek. Bu her etkileşimin sonunda çeşitli sorular sorarak veya anketler düzenleyerek gerçekleştirilebilir.

Şu anda müşterilerin ihtiyaç ve problemleri ile uyumlu olmak en önemli şey. Böylece değişen zamanla beraber rotanızı değiştirebilir, uyum sağlayıp büyüyebilirsiniz.

Kârı Ödül Olarak Görmeyin

Pek çoğumuz sevdiğimiz işi yaparsak para kazanabileceğimiz düşüncesi ile kandırıldık. Flash haber: bu o kadar da kolay değil. Yaptığınız işi sevmek sadece hedeflerinize ulaşmanız için gereken motivasyona sahip olmanızı sağlar ve bir katkıda bulunduğunuzu hissettirir. Günün sonunda bir şeyi sevmek faturalarınız ödemez. Yüksek kâr öder.

Sonuç üreten ve kâr/zarar hanenizi etkileyecek girişimlere odaklanarak başlayabilirsiniz. Yapılan bir çalışma, şirketlerin para kazanmanın yanı sıra süreç içerisinde topluma pozitif etkide bulunmaları gerektiğini gösterdi. Amaç ve kârın bu birlikteliği kazan-kazan senaryosunun mükemmel bir örneği. Müşterilen topluma etki etmeyi misyon edinmiş işletmeleri desteklemeye bayılıyorlar. İşletmeler toplumu ve dünyayı geliştirirken kâr etmeye devam edebilirler.