Müzik Yoluyla Arkadaşlarınızla Bağlantıda Kalın

3904

Beni arkadaşlarımla müzik paylaşmaktan daha fazla neşelendiren bir şey yok. Benimle aynı tür müziği dinleyen arkadaşlarım da tamamen farklı şeyler dinleyen arkadaşlarım da var ama hiçbir şey beni tavsiye ettiğim bir şarkıyı ya da onların bana tavsiye ettikleri bir şarkıyı dinlemekten daha mutlu edemez. Artık COVID bizi kendimizi fazlasıyla tecrit etmeye zorladığına göre, arkadaşlarımla bağlantıda kalabilmemin bir yolu müzik.

Bir düşünürseniz, müzik akışı hizmetlerinin sanal bir plak mağazasında takılmaya dönüşme potansiyeli çok yüksek. Bu hizmetlerin tüm dünyanın karşılıklı olarak deneyimlediği tek durumdan daha iyi bir fırsatları olabilir mi? Henüz tam olarak hedefe ulaşamasalar da arkadaşlarınızla ve dinledikleri müzikle biraz daha bağlantı kurmanıza izin veren bazı özellikler sunuyorlar.

Disney+, Hulu ve Netflix gibi video akışı hizmetleri, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar arkadaşlarınızla bir “izleme partisi” yapmanıza olanak tanıyan sosyal özellikler ekledi. Bu kesinlikle bazı günlerde biraz daha az yalnız hissetmemize yardımcı oldu. Müzik akışı hizmetleri de aynı şeyi yapsaydı, bu da etkili olur muydu?

Spotify’da sosyalleşmek için arkadaşlarınızı takip edin ve Grup Oturumu özelliğinden yararlanın. Grup Oturumu özelliği, bir oturuma davet edilen herkesin şarkıyı aynı anda dinlemesine olanak tanır, ancak bu sadece beta sürümünde çalışmaktadır. Bunu yapmak için, başlamak üzere bir şarkı çalın. Şu anda oynatılan ekranda, ekranın sol alt köşesinde hoparlör simgesini göreceksiniz. Bu simgeye dokunun ve yeni bir ekran görünecektir. Bu ekranın altında, Oturumu Başlat yazan büyük yeşil bir düğme göreceksiniz. Bu düğmeye tıklayın ve sizi dinlemesi için en fazla 5 arkadaşınızı davet edin. Alternatif olarak, bağlantıyı kopyalayıp Snapchat, Messenger, Instagram ve hatta Instagram Stories gibi istediğiniz yere yapıştırarak arkadaşlarınızla bir şarkı/çalma listesi/podcast paylaşabilirsiniz.

Apple Music, Spotify gibi bir Grup Oturumu özelliği sunmasa da arkadaşlarınızla oradan takip ederek bağlantıda kalabilirsiniz. Apple Music’te bir kişiyi takip etmek dinlediği müziği, oluşturduğu çalma listelerini ve takip ettiği kişileri görmenize olanak tanır. Ancak tıpkı Spotify gibi, bir şarkının bağlantısını da kopyalayabilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Biz insanların karşılaştığı birçok farklılığa rağmen, bizi bir araya getirebilecek bir şey varsa o da müziktir.