Çok Sayıda Ekran Görüntüsü Almamak İçin Bu Iphone Hilesini Kullanın

3029

Hiç bir internet sitesini okumanız gerektiği ancak o an vaktiniz olmadığı ve bu nedenle sonra okumak için bir sürü ekran görüntüsü aldığınız oldu mu? Iphone’unuzda internet sayfasının tamamının ekran görüntüsünü almanıza izin veren bir özellik olduğunu biliyor muydunuz? Bu, gözümüzün önünde olsa da pek çoğumuzun bilmediği özelliklerden.

Bunu nasıl yapacağınızı anlatalım. İlk önce Safari tarayıcısını açın. Bu özellik ne yazık ki sadece Safari ile çalışıyor, Google Chrome’da yok. Ardından ekran görüntüsünü almak istediğiniz sitenin adresini girin. Örneğin greedyfinance.com. Sayfa açılında telefonunuzla ekran görüntüsünü alın. Eğer ana ekran tuşunun olduğu bir Iphone 8 veya alt model kullanıyorsanız güç ve ana ekran tuşuna aynı anda basarak ekran görüntüsü alırsınız. Eğer daha yeni bir model kullanıyorsanız ekran görüntüsü için ses açma ve güç düğmelerine basın. Ekran görüntüsünü aldığınızda onu ekranınızın sol altında göreceksiniz. Üzerine tıklayın. Ekran görüntüsü sizi düzenleme ekranına götürecek. Ekranın sağ üst köşesinde “tüm sayfa” seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneği seçin. Iphone’unuz tüm sitenin ekran görüntüsünü alacak. Eğer sayfanın belirli bir kısmını istiyorsanız kesme aracı ile istediğiniz yeri alabilir veya sayfanın üzerine bir şeyler çizmek istiyorsanız kalem araçlarından birini kullanabilirsiniz. İşiniz bittiğinde “Tamam” butonuna basın ve PDF olarak kaydedin.

İşte bu kadar! Gerçekten de bu kadar kolay ve pratik. Artık bir internet sitesinin 15 ekran görüntüsünü alarak hafızanızı doldurmak yerine tüm sayfanın ekran görüntüsünü alıp tek dosya olarak kaydetmeyi biliyorsunuz. Çok iyi değil mi?