Nasıl Daha İyi Bir Patron Olunacağına Dair 5 İpucu

1549

Halihazırda işinizi ayakta tutmanın zor olduğunu biliyorum. Ancak aynı zamanda çalışanlarınızın mutlu olduğundan ve sizin için çalışmaktan keyif aldığından emin olmak istiyorsunuz. Sonuçta, olabilecek en iyi lider değilseniz şirket nasıl başarılı olabilir? Çalışanlarınıza iyi bir lider olmayı borçlusunuz. Bu nedenle daha iyi bir patron olmak için not alabileceğiniz beş ipucumu aşağıya yazıyorum.

Temin Edin ve Eğitin

Teknolojinin amacının tüm hayatımızı kolaylaştırmak olduğuna inanıyorum. Bu nedenle bir görevi daha kolay ve daha hızlı bitirmeyi sağlayacak araçlara kolayca sahip olabilecekleri halde çalışanlarınızın gerekenden daha fazla çaba sarf etmeleri için hiçbir neden yoktur.

Ekibinizin günlük olarak yaptığı görevleri öğrenin. Ardından, işlerini kolaylaştıracak araçlar arayın. Bir görevi tamamlamak onlar için ne kadar kolaysa, onu yapmaya o kadar odaklanırlar. Ancak onlara yeni bir yazılım vermeyi planlıyorsanız, onu nasıl kullanacaklarını da öğretmelisiniz. Ekibiniz için bir eğitim düzenleyin, böylece yazılımı nasıl kullanacaklarını ve bundan en iyi şekilde yararlanabileceklerini öğrenirler.

Onlara Alan Tanıyın

Şahsen, patronumun başımda dikilip yaptığım her şeye bakmasından hoşlanmıyorum. Üzerimde baskı yaratıyor ve bir nedenden dolayı her şeyi fazlasıyla farkında olarak yaptığım için performansımı düşürüyor. Pek çok kişinin bu konuda benimle aynı fikirde olacağına eminim. Kimse şahin gibi izlenmekten hoşlanmaz. Çalışanlarınızı işe aldıysanız, işlerini yapmaları için onlara güvenmeniz gerekir.

Onlara alan verin ve kendi başlarına büyümelerine izin verin. Tabii ki neler yaptıklarına dair güncellemeler almak önemli, ancak bu saat başı yapılan bir şey olmamalı. Nelerden ödün vermek istediğinize ve projenin ne kadar hayati olduğuna bağlı olarak haftalık bir toplantı veya günlük bir sabah güncellemesi yapabilirsiniz.

Bunlara ek olarak ekibiniz için eğitim seansları yaptığınızdan da emin olun. İnsanlar, yeterli eğitim aldıklarında büyür ve daha iyi çalışanlar olurlar. Dahası, bu eğitimler her iki tarafa da fayda sağlar. Düzenli eğitimler, çalışanların işte uygulamaya koyabilecekleri daha fazla deneyim ve bilgi edinmeleri anlamına gelir. Bu da size fayda sağlayacaktır. Kesinlikle bir kazan-kazan durumu, değil mi?

İletişim Anahtardır

İletişim sadece ilişkilerde değil, işte de önemlidir. Çalışanlar ve patronlar net bir şekilde iletişim kurmazsa sorunlar asla çözülemez. Dahası, yanlış anlamalara da çanak tutmuş olursunuz. İster sözlü ister yazılı dilde olsun, iletişimin her iki uçta da düzgün şekilde gönderildiğinden ve alındığından emin olun.

İyi bir patron olmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da geri bildirime açık olmaktır. Çalışanlarınızı kontrol etmeyi ve çalışma koşullarından memnun olduklarından emin olmayı asla unutmayın. Bu insanlarla her gün çok fazla zaman geçirdiğinizden onlarla iyi bir ilişki kurmanız önemlidir. Tabii ki patron ve çalışan arasında bir sınır olmalı, ancak en azından insanların bir şey hakkında konuşmak istediklerinde size güvenebilecekleri bir ortam yaratın.

Bağlantılarınız

İşinizle yıllardır uğraşıyor olsanız bile diğer insanlara kıyasla daha az deneyimli olduğunuz bazı şeyler olmaya devam edecek. Tercihen sizinle aynı alanda olan kişilerin olduğu katılabileceğiniz etkinliklere bakın. Bu, diğer insanları tanımanız ve yeni şeyler öğrenmeniz için harika bir yoldur. Ayrıca, bağlantılara sahip olmak kötü bir şey değildir, özellikle de ufkunuzu genişletmek istiyorsanız.

Ekibinizi Motive Edin

Takımlarını teşvik etmek için kusurlarını işaret eden çok sayıda patron olsa da onlardan biri olmak istemezsiniz. Çalışanlarınıza sert sevgi vermek yerine neden olumlu şeylere odaklanmaya çalışmıyorsunuz? Zayıf yönleri yerine güçlü yönlerine odaklanarak ekibinizi güçlendirin. Liderinizin yaptığı tek şey hatalara dikkat çekmekse ve iyi yapılan şeyleri nadiren takdir ediyorsa bir çalışan için kendini güçlenmiş hissetmek zordur. Birini ne kadar çok güçlendirirseniz, bir dahaki sefere işlerini yaparken kendilerinden o kadar emin olacaklardır.

Siz, işiniz ve ekibiniz en iyisinden azını hak etmiyorsunuz. Liderlik becerilerinizi geliştirmek için ne kadar çok çalışırsanız, çalışanlarınızın performansı da o kadar iyi olacaktır. İyi bir ekip çalışması ve patron ile ekibi arasında iyi bir ilişki, gelecekte kesinlikle şirket başarısını sağlayacaktır.