Kendi İşinizi Kurarken Bunları Yapın

1424

Bir iş kurmanın sorunsuz bir yolculuk olmadığını hepimiz biliyoruz. Bir ton zaman, çaba ve para harcamak gerekiyor. Ne yazık ki, tüm bunların yanı sıra birçok deneme yanılma yapmak da gerekiyor. Ancak, ne kadar zor olursa olsun, başarılı bir iş yürütme hissinin yanında bu zorluklar sönük kalır. Mesele şu ki, herkes ilk seferinde başaramaz ve bunun nedeni genellikle yeni başlayan bir girişimci olarak yaptığınız yaygın hatalardır. Başlamak için bu ipuçlarını uygulayarak işinizi çökmekten kurtarın.

Bir İş Planı Taslağı

İşinizi kurup çalışır hale getirmek için heyecanlı olduğunuzu biliyorum. Pozitif kaldığınızı ve her seferinde bir günü atlatarak üstesinden geleceğinize inandığınızı biliyorum. Bunun böyle çalışmadığını söyleyeceğim için üzgünüm. Spontaneliğe ne kadar inansam da konu iş kurmak olduğunda bu doğru bir yaklaşım değil. İş kurmanın en temel ve olmazsa olmaz kuralı bir iş planına sahip olmaktır. İşlerin akışını bile planlamamışsanız, işiniz nasıl başarılı olabilir? Bir iş planı hazırlamak, ne kadar basit bir plan olursa olsun, başarıya giden yolda rehberiniz olacaktır.

Bütçenizi Takip Edin

Bir işletmenin çökmesinin ve yanmasının en yaygın nedenlerinden biri finansal sorunlardan kaynaklanmaktadır. Bütçen varsa ona sadık kal. Hiç yapmadıysanız, bir tane yapın. Bütçenizi göz önünde bulundurmak, mali durumunuzun kontrol altında olduğundan emin olmak için çok önemlidir ve aylık harcamaları takip edebilirsiniz.

Hedef Pazarınızı Bilin

Hedef pazarınızın kim olduğunu bile bilmiyorsanız, işiniz başarısız olmaya mahkumdur. Hedef pazarınızın kim olduğunu bilmemek, onların isteklerini, beklentilerini ve ihtiyaçlarını bilmemek anlamına gelir.

Sigorta Başvurusu

İş kurmak, iş sigortasına başvurmak demektir. İş sigortası, yasal talepler ve doğal afetlerden kaynaklanan zararlar gibi bir iş yürütmenin getirdiği beklenmedik maliyetleri karşılamaya yardımcı olur. Başka bir deyişle, sizi herhangi bir finansal felaketten korur.

Pazar, Pazar, Pazar

Pazarlama, orada değişen stratejiler ve taktiklerle karmaşık olma eğiliminde olabilecek bir konudur. Seçeneklerden biri, pazarlamanın kıvrımları ve dönüşleri hakkında her şeyi bilen birini dış kaynak kullanmak ve aramaktır ya da tam olarak doğru fona sahip değilseniz, bunu DIY yapabilirsiniz. Önemli olan işinizi pazarlamanızdır. Bu, yalnızca adınızı duyurmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda tüm potansiyel müşterilerle bir bağ oluşturur. İşletmenizi pazarlamak, sürekli müşterileri çekerek ve adınızı oradan çıkararak ayakta kalmasına yardımcı olacaktır.