WhatsApp’ta Yapabildiğinizi Bilmediğiniz Şeyler

11314

WhatsApp popüler mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi. Güney Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika’da Hindistan, Birleşik Krallık, Meksika ve Rusya gibi pek çok ülkede kullanılıyor. Sadece Hindistan’da 340 milyondan fazla kullanıcısı var. Bu popülerliği nedeniyle kullanıcılar sürekli olarak deneyimlerini iyileştirmenin yollarını arıyorlar. Sizler için harika bir haberim var. Bu yazımda sizlere WhatsApp’ta yapabildiğinizin muhtemelen farkında olmadığınız bazı şeyleri öğreteceğim.

Sesli Mesajları Kulaklıklarınız Olmadan Dinleyin

Yalnız başınıza veya topluluk içerisindeyken kulaklıklarınızı çıkartmaya üşeniyorsanız sesli mesajları kısık sesle dinlemeniz için bir yöntem var. Yapmanız gereken oynat tuşuna basıp telefonunuzu bir arama yapıyormuş gibi kulağınıza götürmek. Bunu yaptığınızda mesaj telefonunuzun hoparlöründen değil kulak kısmından duyulur.

Gerçek Numaranızı Gizleyin

ABD veya Kanada’da yaşıyorsanız size sanal bir telefon numarası oluşturan TextNow diye bir uygulama indirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulamayı indirmek, bir hesap yatarmak ve size verilen beş bedava numaradan birini seçmek. Seçtiğiniz numara ile bir WhatsApp hesabı oluşturabilirsiniz. Bu, özellikle de telefon numarasını insanlarla paylaşması gereken ancak buna çekinen insanlar için ideal.

Biri Sizi Engellediğinde Bunu Öğrenin

Kişisel deneyimlerime dayanarak şunu söyleyebilirim: WhatsApp’ta birinin sizi engellediğini anlamanın iki yolu var. İlki ve en bariz olanı gönderdiğiniz mesajların sürekli tek tıkta kalması. İkincisi ve daha az güvenilir olanı da profil fotoğraflarına bakmak. Profil fotoğraflarını artık görememeniz de sizi engelledikleri anlamına gelebilir.

Mesajları Mavi Tık Olmadan Okuma

Eğer insanların mesajlarını okuduğunuzu bilmelerini istemiyorsanız merak etmeyin! Bunun için de bir yöntemimiz var. Ayarlara gidin, Hesap ayarlarına bakın ve Gizlilik ayarlarına tıklayın. Burada biraz aşağıya inin ve okundu bilgisi seçeneğini kapatın. Burada kimlerin Son Görülme, Durum, Profil Fotoğrafı ve Hakkında bilgilerinizi görebileceğini de düzenleyebilirsiniz. Aynı zamanda kimlerin sizi WhatsApp gruplarına ekleyebileceğini de seçebilirsiniz.

Paylaşılan Verilerin Tamamını Silin

2021 yılında arkadaşlıklar, birbirinizle paylaştığınız medyalarla ölçülüyorlar. Bunun kötü yazı zaman içerisinde çok yer kaplamaları ve bazılarını toptan silmeniz gerekmesi. Bunu yapmak için Ayaralar, Veri ve Depo Kullanımı, Veri Kullanımı sayfasına gidin. Burada kişilerinizi onlarla paylaştığınız veri miktarına bağlı olarak sıralanmış görebilirsiniz. Ardından neyi silip neyi saklayacağınıza karar verebilirsiniz.