Kullanmanız Gereken Online Müşteri Etkileşimi Stratejileri

1120

Müşteri etkileşimi stratejisi sahip olduğunuz müşterileri korurken sahip olduğunuz müşteri sayısını arttırmak demektir. Müşterilere sahip olmak önemlidir, ancak onları korumak daha da önemlidir. COVID döneminde her şeyin sanal dünyaya taşınmasıyla online müşteri etkileşimi stratejilerini kullanmanız daha da önem kazandı.

Bir Online Topluluk Yaratın

Online topluluk yaratmak müşterilerini ile etkileşime geçmenin en etkili yollarından biridir. Şu anda bile dünyanın dört bir yanında forumlar yaygın olarak kullanılıyorlar ve önümüzdeki yıllarda da kullanılmaya devam edecekler. Müşterileriniz neredeyse kesin olarak sosyal medyada zaman geçiriyorlarsa neden sosyal medyada Facebook grupları gibi bir topluluk yaratmayasınız?

Geri Dönütleri Dinleyin

Müşteriler onların söylediklerini dinlemenizi takdir ederler. Ancak onları sadece dinleyip geçmeniz yeterli değil.  Yorumlar ve değerlendirmeler gibi geri dönütlerine cevap vermek için vaktinizi ayırın. Kim bilir? Müşterilerinizin işinize çok büyük katkı sağlayacak harika bir fikirleri olabilir.

Özel İçerik Sağlayın

Üyelere özel içerikler sunarak müşterilerinizin özel ve değerli hissetmesini sağlayın. Üyelerin bu içeriklere ulaşmaları için bir ücret ödemeleri gerekmiyor, ancak içeriklere ulaşmak için ekstra bir adım veya prosedür yaratabilirsiniz. Başka bir seçenek de üyelere özel indirimler sunmak.

Müşterilerinizle Beraber Kutlayın

İşletmenizin ulaştığı önemli başarılarda müşterilerinizle birlikte kutlayarak onların kendilerini özel hissetmelerini sağlayın. Onları da takdir etmeyi unutmayın. Sonuçta onlar olmasaydı bu başarıyı sağlayamazdınız. Müşterilerinizin yardımları ile bu başarının bir parçası olduklarını hissetmelerini sağlayın.

İşletmenize en iyi uyan stratejiyi bir gecede yaratamazsınız. Esnekliğinizi korumayı ve kullandığınız strateji işe yaramıyorsa değişiklikler yapmayı unutmayın. En önemlisi de müşterilerinizi dinleyin.