Bu 3 İpucu ile Yeni İşinizde Öne Çıkın

998

Tebrikler! Sonunda bir iş bulmayı başardınız ve yorucu iş arama döneminiz sona erdi. Sırada bir sonraki aşama var: yeni işinizde iyi bir izlenim yaratmak. Mülakat döneminde yeni patronunuzu ve iş arkadaşlarınızı etkilediğinize eminim. Ancak bununla kalmamalısınız. Kendinizi kanıtlamaya ve beklentileri karşılamaya devam etmelisiniz. Yeni işinizdeki ilk birkaç ay içerisinde öne çıkmanıza yardımcı olacak birkaç ipucum var.

İyi Bir İlişki Kurun

İş arkadaşlarınızı tanımak için en önemli dönem ilk bir ay. Ancak burada kalmamalısınız. Sonraki birkaç ay beraber çalıştığınız insanlarla iyi bir ilişki oluşturmalı ve bu ilişkiyi büyütmelisiniz. Örneğin iş arkadaşlarınızla çıkıp bir şeyler içeceğiniz bir buluşma düzenleyebilirsiniz. Sadece sizden yukarıdaki kişilerle değil, aynı seviyede ve altınızda çalışanlarla da iyi birer ilişki kurmanız gerektiğini unutmayın. Bu sizin samimi olduğunuzu ve sadece üstünüzde çalışanlara yaranmaya çalışmadığınızı gösterecektir.

Kariyer Hedeflerinize Geri Dönüt İsteyin

Yöneticinizin sizin için bir hedefi olsun olmasın, siz kendi hedefinizi belirleyin ve bunun için çalışın. Aksi taktirde şirketteki ilerleyişinizi nasıl ölçebilirsiniz? Kendinize hedefler koymak ve bu hedefleri bir yere yazmak kendinize belirli bir süre içerisinde ne başarmak istediğinizi hatırlatmak için iyi bir yöntem. Hedeflerinizi yazmak ve ardından iş arkadaşlarınızdan/yöneticilerinizden tavsiye istemek önceliklerinizi doğru belirlediğinizden emin olmak için harika bir yol.

Ancak tabii ki de kariyer hedefinizi yazmak bile onlar için çabalamıyorsanız bir işe yaramaz. Kendi kendinize ve başkalarının yardımıyla gelişiminizi değerlendirmek, işler iyi gitmiyorsa da sonraki adımlarınızın neler olabileceğini belirlemek için birkaç haftada bir kendinize bir hatırlatıcı oluşturun.

Açık Fikirli Olun

Çömez olmak göz korkutucu olabilir. Öğrenmeniz gereken çok fazla şey vardır. Ancak bu yenilik, beraberinizde getireceğiniz yeni bakış açısı sayesinde ekip için bir artı da olabilir. Tarafsız bir bakış açısı, diğerlerinin gözünden kaçmış ancak gelişmesi gereken bir yeri fark etmenize yardımcı olur.

Bu nedenle bir şeyleri sorgulamanız büyük bir önem taşır. Saygı sınırları çerçevesinde hareket ettiğiniz sürece meraklı olmanın hiçbir kötü yanı yoktur. Bir süreç veya yapının bir süredir var olması doğru olduğu anlamına gelmez. Bazı şeylerin neden şimdiki şekliyle ilerlediğini sormaktan çekinmeyin. Bir şeyleri bilmediğinizi itiraf etmek ve meraklı olduğunuzu göstermek, bilmediğiniz halde biliyormuş gibi yapmaktan her zaman daha iyidir.