Şirketinizi Güvenli Bir COVID Sonrası Operasyona Hazırlayın

1241

Dünyanın dört bir yanındaki pek çok şirket, özellikle de küçük işletmeler, bu korona virüsü durumundan etkilendiler. Pek çoğu bu durumla giderlerini fazlasıyla kısmak veya çalışma saatlerini sınırlamak gibi yöntemlerle başa çıkmaya çalıştılar. Bazı işletmeler kurtuldukları için şanslıydılar, bazıları kapanmak zorunda kaldılar. Bununla birlikte şirketlerin yavaş yavaş tekrardan normal bir şekilde çalışmaya başlamalarına izin verilmesiyle bu zor zamanlarda güvenli bir şekilde nasıl yeniden açılınacağını bulma zamanı geldi.

Bölgesel Kuralları Öğrenin

Yeniden açılmadan önce bölgesel yetkililerin koydukları kuralların ne olduğu öğrenin. İç mekanda kaç müşteri olabileceğine dair bir sınırlama var mı? İçeri giren kişilerin ateşini ölçmeniz gerekiyor mu? Sıkıntı yaşamamak için her şeyi iyice araştırın ve yetkililere danışın.

Çalışanlarınıza Koruyucu Ekipman Sağlayın

Çalışanlarının her gün farklı insanlarla muhatap olacaklarından onları korona virüsüne karşı korumanız çok önemli. Çalışanlarınız sağlıklı değilse şirketiniz işleyemez. Bu nedenle onlara koruyucu ekipman sağlamanız yapabileceğinizin en küçük şey. Onlara en azından maske ve dezenfektan sağlamanız çok önemli. Eğer kullanabileceğiniz bir bütçe varsa başka kişisel koruyucu donanımlar da alın.

Dükkanınızı Yeniden Düzenleyin

Nerede olursanız olun, büyük ihtimalle en azından sosyal mesafe kurallarına uymanız gerekir. Bu da raflarınız birbirine çok yakınsa mümkün olmayacaktır. Bu nedenle dükkanınızı yeniden düzenlemeniz ve yer açmak için bazı ürünleri kaldırmanız gerekebilir. Hangi ürünlerin önemli olduğunu düşünün ve onları yerlerinde tutun. Satışı çok yüksek olmayan ürünler arka tarafta saklanabilirler.

Dezenfekte Edin

Artık her şey hazır. Son adım dükkanınızı dezenfekte etmek. Neyin %100 etkili olup olmadığını tam olarak bilmediğimizden bu biraz zor olabilir ama en azından raflarınızı ve tezgahlarınızı düzenli olarak dezenfekte edebilir ve müşterilerinizin de üstlerine düşeni yapmaları için girişe dezenfektan koyabilirsiniz. Temizlik konusunda detaycı olun ve risk almayın.

Biliyorum, hepimiz her şeyin normal olduğu, rahatça yürüyebildiğimiz ve can sağlığımızdan endişe etmeden istediğimiz yerde yemek yiyebildiğimiz günleri özledik. Ancak tüm bu adımlar kendimizi ve çevremizdekileri güvende tutmak için gerekliler. Ülkemizin vatandaşları olarak görevimiz, üzerimize düşeni yapmak ve bulunduğumuz yerin kurallarına uymak.