Podcast’leri Pazarlama Stratejinizin Bir Parçası Yapın

755

Podcast’ler eskiden sadece konuşkan ve yaratıcı insanlar içindi. Ancak bu geçmişte kaldı çünkü podcast’ler en bilinen içerik formatlarından biri haline geldi. Bu bizim için pek de sürpriz olmadı. Burada podcast’lerin neden önem kazandığı ve onları neden içerik pazarlama stratejinizin bir parçası yapmanız gerektiğini konuşacağız.

Tüketim için hazırlanan videolar ve bloglar gibi medya içeriklerinin çoğu tüm dikkatimizi gerektirir. Ancak podcast’lerin bu kadar çabaya ihtiyaçları yoktur. Podcast’leri istediğiniz yerde, o anda ne yaparsanız yapın dinleyebilirsiniz. Başka bir şey üzerinde çalışırken bir yandan bunu yapabilirsiniz. Ben kendim sadık bir podcast dinleyicisiyim ve genelde ev işi yaparken podcast dinliyorum. Eminim pek çok dinleyici de benim gibi yapıyordur. Podcast’lerin etkileşimi arttırmasının sebebi dinleyicilerin bir yandan başka bir iş yapabileceklerini bildikleri için tüm bir bölümü dinlemekten çekinmemeleri.

Podcast’ler diğer medya türlerine göre daha fazla etkileşime sahipler çünkü diğer medya formatları dikkatinizi vermenizi ve okuduğunuzu veya izlediğinizi anlamanızı gerektirir. Diğer bir yandan podcast’ler ise insanlar arasındaki basit sohbetlerden oluşur. Bazen konu biraz daha karmaşık olsa da kullanılan dil basittir ve nadiren ağırdır. Dahası, podcast’leri daha fazla içerik yaratmak için ilham kaynağı olarak kullanabilirsiniz. Örneğin Netflix’teki The Midnight Gospel dizisini düşünün. Dizinin sesi aslında Duncan Trussell Family Hour podcast’inden. Dizinin yaratıcıları podcast’ten konuşmaların bir kısmını aldılar, animasyonu eklediler ve ta-da! Bir Netflix dizisi ortaya çıktı.

Bununla birlikte içerik pazarlaması artık sadece blog gönderilerinden oluşmuyor. Değişimlere açık olmalı ve tüketicilerinizin isteklerine uyum sağlamak için değişmelisiniz. Podcast’ler marka eğilimleri yaratıyor, pasif tüketimi destekliyor ve tüketici etkileşimini büyük oranda arttırıyorlar. Son olarak podcast’leri yaratması çok ucuz. Sadece güvenilir bir mikrofona ve iyi bir kayıt programına ihtiyacınız var. Ardından yaratmaya başlayabilirsiniz. Daha pahalı cihazlara yatırım yapmayı da tercih edebilirsiniz ancak küçük adımlarla başlamada hiçbir sakınca yok. Zamanınızı ve emeğinizi podcast yaratmaya harcamaya hazır olduğunuz sürece başarılı olacaksınız.