iOS Hesap Makinesi Uygulamasının Bilimsel Modu

3803

Telefonlarındaki hesap makinesini nadiren kullanan insanlar için Apple’ın böylesine bir özellik sunduğunu bilmek şaşırtıcı olabilir. Bu özelliği kullanmak için telefonunuzun Düşey Yöne Kilitleme özelliğinin kapalı olduğundan emin olun. Ardından Hesap Makinesi uygulamasına gidin, telefonunuzu yan çevirin ve şaşırmaya hazırlanın.

Bu özellik hafızaya numaralar ekleme, parantezler, üslü sayılar ve lisede öğrendiğiniz trigonometri fonksiyonları gibi pek çok özelliğe ulaşmanızı sağlar. 2008 yılında iOS 2.0 ile eklenen bu özellik yeni bir şey de değil.

Eğer bu uygulamayı yanlışlıkla sildiyseniz App Store’a gidip geri yükleyebilirsiniz. Uygulamanın sayfasında bahsettiğimiz özelliğin bir ekran görüntüsü bile var.

Dürüst olmak gerekirse pek çok insan bu uygulamanın Apple telefonları ile birlikte geldiğini fark etmiyor bile. Özel bir hesap makinesi uygulaması arıyorsanız da bu uygulama ilk tercihiniz olmayacaktır. Her ne kadar Apple bilimsel hesap makinesi özelliğini sunsa da yine de özel hesap makinesi uygulamalarından daha az özellik sunuyor.

Örneğin uygulamada yaptığınız işlemleri veya topladığınız sayıları görebileceğiniz bir geçmiş kaydı özelliği yok. Parantezleri de kullanması zor.

İyi haber şu ki daha istikrarlı bir kullanıcı deneyimi için tercih edebileceğiniz çok sayıda başka uygulama var. Ancak işleri basit tutmak istiyorsanız ve çok da karmaşık matematiksel işlemler yapmıyorsanız bu uygulama size yetecektir. Basit ve kullanıcı dostu.