Sizi İstenen Aday Yapacak İş Becerileri

478

Herkes gerçekten istedikleri bir işe sahip olmanın hayalini kurar. Ancak hepimiz bunun çok da kolay bir süreç olmadığının farkındayız. Özellikle de şu anda, COVID ile birlikte iş piyasasındaki rekabet daha da arttı. Adayların olabilecek en iyi şekilde öne çıkmaları gerekiyor. Aşağıda bahsettiğimiz beş beceri sizde varsa aranan eleman olabilirsiniz.

Çok Yüksek Bilişsel Beceriler

Çalışma ortamındaki her şey inanılmaz yoğun bir hal aldığından iş verenler bilişsel becerileri yüksek kişiler arıyorlar. Bu problemlerle ve her şeyin sapa sardığı durumlarla kafayı yemeden başa çıkabilmeniz demek. Eğer bilişsel becerilerinizin zayıf olduğunu düşünüyorsanız fiziksel aktivitenizi arttırmak, sağlıklı beslenmek ve her gün uykunuzu almak gibi basit yöntemlerle kendinizi geliştirebilirsiniz.

Pazarlama Bilgisi

Şirketteki rolünüz pazarlamacı olmasa da temel pazarlama bilgisi işinize yarayabilir. Çalışanların çoğunun zaman zaman pazarlamacılarla ortak çalışması gerektiğini düşünürsek pazarlamanın temellerini bilmek size yardımcı olacaktır. Dahası, bir problemle karşılaştığınızda bunun üstesinden gelebilir ve bir çözüm önerisi sunabilirsiniz.

Sosyal Beceriler ve İletişim Yetenekleri

İş durumunuz ne olursa olsun sosyal becerilerinizin ve iletişim yeteneğinizin olması çok büyük önem taşır. Çalışma ortamında sizi engellememeleri için anlaşmazlıkları nasıl ele alacağınızı ve sorunları nasıl tespit edeceğinizi bilmek önemlidir. İş arkadaşlarınızla sık sık ortak çalmanız gerektiğinden onlarla aranızı iyi tutmanız lazım. Bu da sosyal becerilerinizin olması önemli demek.

Pazarlık

Pazarlık becerilerine mutlaka sahip olmalısınız. Bu becerilerle maaş pazarlığı yapmanın yanı sıra şirketiniz için önemli bir çalışan konumuna gelebilirsiniz. Şirketler az ödeyip çok şey almak isterler. Pazarlık becerilerinizle şirketinizin iyi bir anlaşmaya imza atmasını sağlayabilirsiniz. Bu geliştirmeniz gereken bir yeteneğinizse pazarlık seminerlerine katılmayı deneyebilirsiniz.

İnsan Yönetimi

Şirket içerisinde insanları yönetmeniz gereken bir durum oluşabilir. Diğer bir deyişle problemlerden ve anlaşmazlıklardan kaçınmak için insanları ve durumları yönetebilmeniz lazım. İyi bir insan yönetimi becerisi ile her şeyin yolunda ve verimli bir şekilde ilerleyeceğinden emin olabilirsiniz.