Bu Stratejileri Kullanarak COVID İş Piyasasının Avantajlarından Yararlanın

437

2020 çoktan bitmiş olsa da hepimiz pandeminin yarattığı ekonomik sıkıntıları çekmeye devam ediyoruz. Pek çoğumuz için hedef, ekonomik sıkıntılardan kurtulmak ve işleri tersine çevirmek. Keyfimizi bozmak istemem, aşı çıkacak olabilir ancak halen daha hiçbir şey kesin değil. İş piyasasında rekabet halen had safhada. Neyse ki halen daha işe alım yapan şirketler var. Evde geçirdiğiniz zaman, bu 3 stratejiyi kullanarak kendinizi geliştirmeniz ve en iyi iş adayı olmanız için ideal fırsat olabilir.

Yeteneklerinizin Altını Çizin

Şu anda şirketler teknolojiyle başa çıkabilen ve nasıl iletişim kurulması gerektiğini bilen kişiler arıyorlar. Şu anda evden çalışılsa da yöneticiler halen daha çok meşguller ve yeni elemanları yakından takip etmeye vakitleri yok. Çok fazla boş vaktiniz varsa bu fırsattan yararlanıp beceri setinizi zenginleştirebilirsiniz. Bir şeyler öğrenebileceğiniz online dersler alabilir veya halihazırdaki yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz.

Geçici İşleri Kabul Edin

Pek çok endüstride işe alımlar yavaşlamış olsa da halen daha etkilenmemiş bazı endüstriler var. Ancak bu endüstrilerdeki fırsatların çoğu geçici işler ve çok iyi maaşları yok. Yine de bunun moralinizi bozmasına izin vermeyin! Bu yeteneklerinizi göstermeniz ve yöneticilerinizin gözüne girmeniz için harika bir fırsat. Bu sayede ileride kalıcı bir pozisyon açılırsa şirketin sizi seçme olasılığı da artar. Daha iyi fırsatlara yelken açmak istediğinizde de bu geçici işler sizin için bir problem yaratmaz. Hatta size bir tavsiye mektubu bile yazabilirler.

Özgeçmişinizi ve LinkedIn Profilinizi Güncel Tutun

Şimdi özgeçmişinizi ve LinkedIn profilinizi güncellemenin tam zamanı. Sahip olduğunuz ve başvuru yaptığınız endüstri ile bağlantılı becerilerinizi öne çıkartmayı unutmayın. Farklı endüstrilere başvuruda bulunmayı planlıyorsanız her bir alan için ilgili becerilerinizi ve deneyimlerinizi ön plana çıkartan bir özgeçmiş ve ön yazı yazmayı unutmayın.

LinkedIn profilinizi de güncellemeyi unutmayın. Eski müşterilerinizden ve yöneticilerinizden tavsiyeler alabilir, böylece insanlara sizinle çalışmanın nasıl bir şey olduğunu gösterebilirsiniz.