Biden Hükümetinin Twitter Hesapları Baştan Başlayacak

624

ABD Başkanı Biden önümüzdeki yılın Ocak ayında yeminini ettikten sonra sosyal medya mevcudiyetini oluşturmak için biraz yardıma ihtiyaç duyacak. Biden’ın dijital yöneticisi Rob Flaherty’ye göre Twitter, Biden yeminini ettikten sonra var olan takipçileri aktarmak yerine @POTUS ve @WhiteHouse hesaplarının tüm takipçilerini silmeyi planlıyor.

@VP, @FLOTUS, @PressSec, @Cabinet ve @LaCasaBlanca gibi diğer hesapların da takipçileri silinecek. Yakın zamanda The Wall Street Journal gazetesinde yazdığı üzere Biden yönetimi ve Twitter arasında mevcut takipçilerin aktarılıp aktarılmayacağı konusunda bir tartışma yaşandı.

Trump yönetimi 2017 yılında hesapları Obama yönetiminden devraldığında Twitter mevcut hesapları kopyalamış, böylece eski hesapta Obama döneminde atılan tweet’lerin bir arşivi oluşturulurken gelen yönetim için de takipçilerin olduğu ancak hiç tweet bulunmayan yeni hesaplar yaratılmıştı.

Twitter hesap politikasında yaptığı bu değişiklik için bir açıklama yapmadı. Ancak hesapların Biden yönetimine geçişindeki bazı konularda müzakerelerin sürdüğünü belirtti. Biden’ın ekibi dijital avantajlarını kaybedecekleri için bu politika konusundaki umutsuzluklarını dile getirdi. Flaherty bu kararın kesin olduğunu belirtti.

Göreve başlama töreninin ardından mevcut hesapların takipçileri bu hesapların arşivleneceği konusunda bilgilendirilecekler. Bununla beraber kendilerine Biden yönetiminin yeni hesaplarını takip etme seçeneği de sunulacak. Twitter bu bildirimin nasıl görüneceği konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Gözlerimizi üzerinde tutmak lazım.

ABD Başkanı’nın kendini ifade edebileceği yüzlerde seçenek olsa da Twitter’ın büyük bir iletişim kanalı olduğu su götürmez bir gerçek. Yukarıda bahsettiğimiz diğer hesapların da takipçilerini yeniden toplaması gerekecek.

Donald Trump için olan mevcut @PONTUS hesabı @PONTUS45 olarak değişecek ve bu şekilde kalacak. Ancak Trump, kendi kişisel hesabını (@realDonaldTrump) öncekinden farklı olarak daha az güvenlik önlemi ile kullanmaya devam edecek.