Yüksek Kazanç Garantileyen İlk Üç Üniversite Bölümü

398

Eskiden herhangi bir üniversiteden mezun olmak iş bulmak için yeterli oluyordu. Ancak günümüzde şirketlerin sizi işe almaları için ilgili alandan mezun olmuş veya bu alanda dersler almış olmanız gerekiyor. Bazı pozisyonlar için sadece bir üniversite diploması da yetmiyor ve daha yüksek bir eğitim almış olmanız gerekiyor. Aşağıda istediğiniz yüksek maaşlı işi bulmak için okuyabileceğiniz bazı bölümleri bulabilirsiniz.

Moleküler Biyoloji

Bu bölüm herkese göre olmayabilir ancak sektörde özellikle yeni mezunlar için çok fazla fırsat var. Alan, hastalanan insanların asla sonu gelmeyeceği için sizlere yüksek bir gelir ve iş garantisi sunsa da bazı negatif yanları da var. Yüksek maaşlı bir iş uzun çalışma günleri geceleri ve… çirkin bir üniformayı beraberinde getiriyor. Durum bu.

Petrol Mühendisliği

Farklı yerlere seyahat etmeyi seviyorsanız ve yüksek bir maaş istiyorsanız bu kariyer tam size göre olabilir. Egzotik yerlere iş seyahatleri yapacak ve stresli, uzun çalışma saatleri geçireceksiniz ancak bu iş beraberinde uzun tatiller ve yüksek bir maaş da getirecek. Ancak aklınızda bulunsun, çevre dostu insanlar size dünyadan neden bu kadar nefret ettiğinizi soracaklar.

Aktüerya Bilimleri

Pek çok uzmana göre bu tüm seçenekler arasında en iyisi. Tek bir kararınızla şirketi batırabileceğiniz veya kurtarabileceğiniz, yüksek stresli bir ortamda başarılı olabilir misiniz? Bu iş dalı risklerin finansal sonuçlarını hesaplıyor. Şirketin geleceğini tahmin eden ve inceleyen bu alan ağırlıklı olarak matematik, istatistik ve finans teorilerini kullanıyor.

Yukarıdaki alanlar mezun olduğunuzda sizlere yüksek bir maaş garantileyebilir. Ancak sizin için çok ağır olduklarını düşünüyorsanız ve gerçekten istediğiniz bir kariyer varsa tereddüt etmeyin. Gerçekten severek yaparsanız ve çok çalışırsanız tüm meslekler sizlere başarı ve iyi bir maaş sağlayabilir.