Substack’ta Artık Yeni Temalar Mevcut

416

Kullanıcılarını memnun edecek bir hamle yapan Substack, uzun zamandır beklenen bir özelliği bünyesine kattı: gazetelere artık daha fazla tema eklenebiliyor. Yazarlar artık çekici arka plan renkleri ve ara renkler seçebilecek, içeriğin başlığı ve gövdesi için farklı fontlar kullanabilecekler.

Özelleştirme konusunda biraz sınırlı olabilir ancak bu yeni özellik gazetelerin her birine bir benzersizlik katacak ve öne çıkmalarını sağlayacak. Şu anda tüm gazeteler birbirinin aynısı. Sadece profil fotoğrafları ve link renkleri değişik.

Temalar adını olan bu yeni özellikle birlikte Substack kullanıcıları için daha fazla seçenek eklemeye devam etmeyi planladığını da açıkladı. Özellik bugünden itibaren devreye giriyor.

Temaların yanı sıra Substack yazarları çok yakın zamanda devreye girecek iki özellikten daha faydalanabilirler. Üyeleri arasından bir alt liste oluşturup sadece bu listedekilere özel e-mailler gönderebilecekler. Diğer özellik kullanıcıların birden fazla gazete ve podcast’i tek bir yayın altında bir araya toplayacak bir “multipub” oluşturmalarına izin verecek. Öne çıkan rakiplerinden The Dispatch halihazırda bu özelliğe sahip ve on iki ismin tek bir pakette toplanmasına izin veriyor. Substack bu iki özelliğin Şubat ayında devreye gireceğini belirtti.