COVID-19 Müşteri İlişkilerini Kalıcı Olarak Nasıl Değiştirecek

464

Korona virüsünün genel yaşamı etkilemenin yanı sıra bazıları biz doğmadan önce kapılarını açmış pek çok işletmeye de zarar verdiği ortada. Günümüzde insanların her bir kuruşun hesabını yapmaları işletmeler için yeni bir zorluk ortaya çıkarıyor. Müşteri odaklılık son altmış yıldır kullandığımız bir terim olsa da hiç bu kadar önemli olmamıştı.

Müşteri odaklı bir işletme olarak ulaşmak istediğiniz şey müşteri bağlılığıdır. Normal akışın dışına çıkıldığında hayatta kalmanızı sağlayacak şey size bağlı bir müşteri portföyüdür. Bu müşteriler, en zor zamanda bile size bağlı olduklarını bilirler.

Gerçek müşteri odaklılık bir kere hayata geçirdikten sonra unutabileceğiniz bir şey değildir. Müşterilerinizin bağlılıklarını korumak için onların sürekli değişen ihtiyaçlarına ayak uyduracak şekilde değişip dönüşmeli, gerekiyorsa ihtiyaçlarını daha onlar farkında bile olmadan tahmin etmelisiniz. İşte bu noktada günümüz dünyasında müşteri odaklılıkla deneyim bir araya gelerek yeni bir boyut olan müşteri üstünlüğünü oluşturur.

Sonuç olarak müşterilerinizin sürekli değişen beklentilerini karşılamanın çözümü, şirketinizin nasıl çalıştığını anlamak ve bağlı bir müşteri kitlesi oluşturup onları kaybetmemek için neleri değiştirmeniz gerektiğini gözden kaçırmamaktır.