Yeniliğin En İyisi: Asus Latte Bizlere Kahve Değil, Film Sunuyor

533

Asus, CES 2021 etkinliğinde yeni teknoloji serisinin en son üyesini, ZenBeam Latte’yi gururla tanıttı. Çok tatlı olduğunu söylersek yetersiz kalır. Mobil bir film projektörü olan bu ürün kumaş kaplı bir tür tek gözlü robota benziyor.

Bu projektör 300 lümene kadar çıkabilen LED lambaları ile 720p çözünürlükte görüntü verebiliyor. Bu da Anker’ın kapsül projektörlerinden daha parlak görüntü vermesi demek. Cihazın başka bir artısı da Harman Kardon imzasını taşıyan 10W dahili hoparlörleri.

Projektörün şekline gelirsek: Asus, cihazlarının bir kahve bardağına benzediği konusunda ısrarcı. Ancak pek çok kişi bunu göremediklerini söylüyor. Asus’un iddia ettiği başka bir şey de ZenBeam Latte’nin kumaş içeren ilk projektör olduğu. Bu doğru değil. Bu tasarımı ilk kullanan Xiaomi’ydi. Latte’nin aksine Xiaomi 360 derece kumaş dış yüzey sunmasa da teknoloji dünyasında bu tasarımı hayata ilk geçirendi.

Diğer tüm mobil projektörler gibi Latte de resimleri, videoları ve müzikleri kablosuz olarak göstermekle kalmıyor. Projektörü aynı zamanda dizüstü bilgisayarlarınız gibi diğer cihazlara da bağlayabilir, bu sayede sunumlarınızı veya ailecek yaptığınız film maratonlarını Latte üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Asus kolaylıkla yalanlanabilen bazı iddialar ortaya sürmüş olsa da diğer teknoloji üreticileri mobil bir projektörde aranan tüm özelliklere sahip bir cihaz üretmek için bu fırsattan yararlanabilirler. Örneğin şarj süresi. Asus 3.000mAh pile sahip Latte’nin üç saat oynatım süresi olduğunu belirtiyor.

Cihazın yansıttığı ekran, yansıttığınız yüzeyden bir metre uzağa koyduğunuzda 40 inç genişliğe erişebiliyor. İki metre uzaklıkta bu iki katına çıkıyor. Üç metrede ise maksimum 120 inç’e erişiyor. Uzaklığı daha da arttırmanız durumunda video ve görüntülerin kalitesinde bozulmalar yaşayabilirsiniz.

Cihaz resmi olarak tanıtılmış olsa da Asus, ABD’de piyasaya sürülmesinin yılın ikinci çeyreğinde olacağını duyurdu. Fiyatı hakkındaki detaylar ise henüz belli değil.